Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shaun Murphy halálos fenyegetést is kapott a UK-n tett kijelentései után

Buzás Gábor

Publikálva 06/01/2022 - 18:20 GMT+1

A Triple Crown bajnok Shaun Murphy dicstelenül búcsúzott 2021 novemberében az Egyesült Királyság Bajnokságától. Első fordulós veresége után megkérdőjelezte az amatőrök jelenlétét, és a mondatai miatt halálos fenyegetéseket is kapott.

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Az amatőr státuszú Si Jiahui győzte le Murphyt a UK első fordulójában. A torna 2008-as bajnoka korai búcsúja után kifejtette, hogy érthetetlennek tartja, miért indulhatnak amatőrök is a profi versenyeken.

"Olyasvalakitől kaptam ki, akinek nem is lenne szabad itt lennie. Nem értem, miért engedjük meg amatőröknek is, hogy részt vegyenek profi versenyeken. Nekünk, profiknak a versenyek adják a megélhetésünket" - mondta Murphy. Mint kifejtette, az amatőrökön nincs akkora nyomás, mint a profikon, hiszen nem a megélhetésükért küzdenek.
Murphy szerdán a Metro.co.uk-nek adott interjút, amiben arról beszélt, hogy váratlanul messzire elértek a mondatai, nem számított arra, hogy a snooker berkein túl is érdekelni fogja az embereket, amit mondott. A heves médiaérdeklődés magával hozta a hozzászólások cunamiját, amelyek között bizony voltak halálos fenyegetések is.
"A meccsem után 24 órát töltöttem a hotelszobámban, és jórészt azzal telt el az időm, hogy hárítottam el az újságírókat. Mindenki azt mondta, hogy óriási az érdeklődés, olyanok is kíváncsiak, akiket máskülönben nemigen érdekel a snooker.
Természetesen nem azért mondtam, amit mondtam, hogy bekerüljek az újságokba. Nem akartam kattintásokat vadászni, nem akartam extra figyelmet generálni. Egyszerűen csak elmondtam, amit gondoltam, és aztán alig hittem el, hogy ez ennyi embert érdekel.
Valamivel később az autómban ültem a sztrádán, és egy fickó átkiabált nekem egy másik autóból. Úgy voltam vele, hogy itt csak snookerről van szó, nem én vagyok a miniszterelnök. Kezdett kicsit elegem lenni.
A közösségi médiában halálos fenyegetéseket is kaptam, mindenféle gonoszságokat írtak nekem ismeretlen emberek. Nagyon kellemetlen érzés volt, nem örülnék, ha megint hasonló helyzetbe kerülnék. Nem gondolom, hogy amit mondtam, az ennyire szörnyű lett volna."
Murphy továbbra is kiáll a véleménye mellett az amatőrökkel kapcsolatban, amit egyébként már évek óta hangoztat. Mint mondja, a megjegyzésének rossz volt az időzítése, és emiatt nem sokkal később elnézést is kért Si Jiahuitól.
"Rosszul éreztem magam, mert számára ez egy nagy siker volt, egy nagy győzelem, és lehetséges, hogy a megjegyzéseim elvettek egy kicsit a sikere értékéből. Rosszkor nyilatkoztam ezt, amit megbántam, és elnézést is kértem tőle. Jobb lett volna, ha nem akkor mondom mindezt, amikor mondtam.
Jócskán felnagyították ezt a témát, és mindenki azt hitte, hogy rossz vesztes vagyok, mert csak ennyi jött le az egészből. Valójában ez egy unalmas sztori, hiszen nyilvánvalóan senkit sem érdekel a snookeres társadalmon kívül, hogy kik indulnak a versenyeinken."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés