Véget ért az idény első Triple Crown tornája.

A snooker tour három legnagyobb tornája – UK Championship, Masters, világbajnokság – közül az elsőt idén december elején tartották Yorkban. Az alábbi videóban az öt legszerencsétlenebb módon koccant golyót mutatjuk, amelyek végül mégis jól sültek el. Ezek többségében olyanok mindig, amelyeket ugyan rosszul céloz meg a játékot, és a kívánt helyre nem gurul be, azonban egy másikba igen. Sokszor éppen úgy, hogy egy véletlen golyón irányt változtat.
Van itt döntetlen állásnál rosszul eltalált kék golyó a frame végén, vagy safety-ből való menekülés utáni véletlen kocc. Érte nagy mázli Kyren Wilsont Ronnie O’Sullivan ellen, de a véletlen nem kímélte a döntőt sem.
British Open
Ursenbacher: "A barátaim azért nézik meg a meccsemet, hogy lássák Ronnie-t"
23/09/2022 - 09:25
A legnagyobb mázlista azonban mégis Mark Selby, a 2016-os UK bajnok. Hossein Vafei safety-jéből szeretett volna kiszabadulni egy hosszú falra lökött golyóval, de nem találta el a pirosat. Helyette két másik falon megpattanva, visszafelé jövet ütköztek, a piros golyó pedig behullott jobbközépre. De hiába, a párharcot így is az iráni nyerte.
A tornát a vasárnap esti döntőben pedig impresszív játékkal a még csak 24 éves Zhao Xintong nyerte, miután a döntőben 10:5-re verte az élete formájában játszó belga Luca Brecelt.Ding Junhui után ő lett ezzel a második kínai, aki megnyerte ezt a tornát.

Amikor semmi sem úgy sül el, ahogy tervezted

Snooker
Mark Selby csodás formában van a partnere szerint
19/09/2022 - 08:52
Snooker
Neil Robertson tanulna Ronnie O'Sullivantől
13/09/2022 - 09:16