Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby a UK Championship legnagyobb mákkirálya – itt a torna 5 legnagyobb mázlija

Sergő Z. András

Publikálva 07/12/2021 - 18:09 GMT+1

Van úgy, hogy a snooker játékosok valahogy elképzelik a következő lökést, majd nem úgy sikerül. Hanem annál sokkal jobban. Az alábbi videóban összeszedtük az 5 legszerencsésebb hibát.

Mark Selby

Fotó: Eurosport

Véget ért az idény első Triple Crown tornája.

A snooker tour három legnagyobb tornája – UK Championship, Masters, világbajnokság – közül az elsőt idén december elején tartották Yorkban. Az alábbi videóban az öt legszerencsétlenebb módon koccant golyót mutatjuk, amelyek végül mégis jól sültek el. Ezek többségében olyanok mindig, amelyeket ugyan rosszul céloz meg a játékot, és a kívánt helyre nem gurul be, azonban egy másikba igen. Sokszor éppen úgy, hogy egy véletlen golyón irányt változtat.
Van itt döntetlen állásnál rosszul eltalált kék golyó a frame végén, vagy safety-ből való menekülés utáni véletlen kocc. Érte nagy mázli Kyren Wilsont Ronnie O’Sullivan ellen, de a véletlen nem kímélte a döntőt sem.
A legnagyobb mázlista azonban mégis Mark Selby, a 2016-os UK bajnok. Hossein Vafei safety-jéből szeretett volna kiszabadulni egy hosszú falra lökött golyóval, de nem találta el a pirosat. Helyette két másik falon megpattanva, visszafelé jövet ütköztek, a piros golyó pedig behullott jobbközépre. De hiába, a párharcot így is az iráni nyerte.
A tornát a vasárnap esti döntőben pedig impresszív játékkal a még csak 24 éves Zhao Xintong nyerte, miután a döntőben 10:5-re verte az élete formájában játszó belga Luca Brecelt.Ding Junhui után ő lett ezzel a második kínai, aki megnyerte ezt a tornát.
picture

Amikor semmi sem úgy sül el, ahogy tervezted

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés