Véget ért az idény első Triple Crown tornája.

A snooker tour három legnagyobb tornája – UK Championship, Masters, világbajnokság – közül az elsőt idén december elején tartották Yorkban. Az alábbi videóban az öt legszerencsétlenebb módon koccant golyót mutatjuk, amelyek végül mégis jól sültek el. Ezek többségében olyanok mindig, amelyeket ugyan rosszul céloz meg a játékot, és a kívánt helyre nem gurul be, azonban egy másikba igen. Sokszor éppen úgy, hogy egy véletlen golyón irányt változtat.
Van itt döntetlen állásnál rosszul eltalált kék golyó a frame végén, vagy safety-ből való menekülés utáni véletlen kocc. Érte nagy mázli Kyren Wilsont Ronnie O’Sullivan ellen, de a véletlen nem kímélte a döntőt sem.
The Masters
Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik
18/01/2022 18:52
A legnagyobb mázlista azonban mégis Mark Selby, a 2016-os UK bajnok. Hossein Vafei safety-jéből szeretett volna kiszabadulni egy hosszú falra lökött golyóval, de nem találta el a pirosat. Helyette két másik falon megpattanva, visszafelé jövet ütköztek, a piros golyó pedig behullott jobbközépre. De hiába, a párharcot így is az iráni nyerte.
A tornát a vasárnap esti döntőben pedig impresszív játékkal a még csak 24 éves Zhao Xintong nyerte, miután a döntőben 10:5-re verte az élete formájában játszó belga Luca Brecelt.Ding Junhui után ő lett ezzel a második kínai, aki megnyerte ezt a tornát.

Amikor semmi sem úgy sül el, ahogy tervezted

The Masters
Trump remek játékkal győzött, Selby pocsék játékkal kikapott
15/01/2022 08:13
The Masters
Robertson csodás játékkal búcsúztatta O'Sullivant
13/01/2022 18:15