Amolyan előrehozott döntőnek illet be ez a negyeddöntő, ami abszolút megfelelt a várakozásoknak, sőt, még felül is múlta azokat.

Mert arra számíthattunk, hogy mindketten jól fognak játszani, de az mindenképp extra volt, hogy O'Sullivan 5-3-as hátrányból felküzdötte magát és kiharcolta a döntő frame-et, az pedig ultraextra, hogy Wilson a döntő frame-ben nem tört össze O'Sullivan remek felzárkózása ellenére, és egy bevállalós, csodás breaket gyártott, 102-vel zárta le a mérkőzést.
Wilson összességében két százas, plusz egy 90 feletti, plusz egy 70 feletti és még egy 60 feletti breaket lökött. A mérkőzés előtt elmondta, hogy egyértelműen azt látja a nagy meccseken elszenvedett vereségei okának, hogy nem kontrollálja megfelelően a fehér golyót, és ennek következtében nem tud nagy breakeket lökni. Megesett vele a negyeddöntőben is, hogy kissé elvesztette a fehéret, de nagyon komoly százalékban megoldotta a nehézségeket, időnként egészen extra belökéseket is vállalt, és ezeket rendre megoldotta.
British Open
Ursenbacher: "A barátaim azért nézik meg a meccsemet, hogy lássák Ronnie-t"
23/09/2022 - 09:25
Wilson győzelmének a legszebb vonása, hogy úgy kerekedett O'Sullivan fölé, hogy a hatszoros világbajnok kiválóan játszott. Nyilván követett el hibákat, de 91%-os golyóbelökést produkált, semmiképp sem lehet azt mondani, hogy rosszul játszott volna, sőt, még csak azt sem, hogy közepesen. És azt sem lehet mondani, hogy nem küzdött, meg azt sem, hogy nem akarta eléggé a sikert. Egyszerűen jobb volt az ellenfele.

Hiába küzdötte vissza magát O'Sullivan a meccsbe, Wilson százassal búcsúztatta

Wilson tehát úgy győzte le a valaha volt legsikeresebb snookerest, hogy az jól játszott. És mindezt élete első UK elődöntőjéért, tehát óriási téttel bíró mérkőzésen hajtotta végre. Talán ki lehet jelenteni, hogy átlépte az árnyékát, mert a hasonló mérkőzéseket többnyire el szokta bukni.
Innentől fogva Wilson a torna favoritja, nemcsak azért, mert ő győzte le az eddigi esélyest, és nemcsak azért, mert ötödik kiemeltként ő a legrangosabb a talpon maradtak közül. Hanem azért is, és leginkább azért, mert ahogy pénteken játszott, úgy a többiek, akik még versenyben vannak, nem biztos, hogy tudnak játszani. Főleg nem hosszú távon. Szóval az a kérdés, hogy tud-e még két hasonló szintű produkciót hozni. Először Luca Brecel ellen az elődöntőben, aztán a fináléban.
És az is kérdés, hogy egyáltalán kell-e majd ennyire jól játszania. Nem biztos. Meglátjuk. Brecel is jó játékot nyújtott a tornán, de Wilson jobbat, azt hiszem, ehhez kétség sem férhet.
Snooker
Neil Robertson tanulna Ronnie O'Sullivantől
13/09/2022 - 09:16
Snooker
Neil Robertson büszkébb a feleségére, mint a saját sikereire
08/09/2022 - 11:27