Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ki állítja meg Ronnie O'Sullivant?

Buzás Gábor

Frissítve 03/12/2021 - 09:30 GMT+1

Akármennyi meglepetés esett az idei Egyesült Királyság Bajnokságán, nagyon nehéz elképzelni, hogy a negyeddöntőbe jutó játékosok közül bárki legyőzze Ronnie O'Sullivant. De persze ettől még előfordulhat. Noppon Saengkham ellen például majdnem elengedte a nyolcaddöntőt a hétszeres győztes.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Ez most tényleg az a helyzet, amit hosszú éveken át lehetett emlegetni O'Sullivannel kapcsolatban: hogy ha igazán akarja, megnyeri.


Az utóbbi években azért ez már nem volt rá igaz, kissé megkopott a nimbusza, hiszen elég sok komoly vereségbe szaladt bele. A mostani tornán viszont kimondottan jól játszik, és olyan szinten emelkedik ki a mezőnyből, ami már szinte nevetséges. O'Sullivan egymaga több UK- és VB-címet tud felmutatni (összesen ugye 13-at), mint ahány pontszerző versenyt nyertek összesen a versenytársai. McGill kettőt, Brecel egyet, Wilson négyet, Hawkins hármat, Hicks, Zhao és Lisowski egyet sem, ez összesen 10.
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

És itt nagyjából véget is érhetne ez a cikk. De talán mégsem ennyire egyszerű a helyzet. Rögtön a következő ellenfele például igazán veszélyes lehet. Kyren Wilson amolyan trónkövetelő, akit minden bizonnyal felpaprikázott a múltkori kritika O'Sullivantől. Biztosan sokan emlékeznek rá, Wilson reklamált, hogy nem szoktak tévés asztalra kerülni a mérkőzései, mire O'Sullivan kifejtette, hogy nem is olyan látványos a játéka, hogy érdemes lenne tévében mutogatni.
Kyren Wilson awansował do ćwierćfinału UK Championship
O'Sullivan a UK negyedik fordulójában Noppon Saengkhammal játszott, aki 3-2-re vezetett ellene, és az angol beismerte a meccs után, hogy fejben majdnem elengedte a csatát, mert úgy érezte, nem igazán megy neki a játék. És az a helyzet, hogy ez a faktor bármikor beüthet. Az is, hogy nem megy neki, meg az is, hogy ráun. A szerdai győzelme után például azt találta mondani, hogy szívesebben néz snookert, és beszél róla, mintsem hogy játsszon (na persze, pár napja még azt mondta, hogy imád snookerezni...). Mindenesetre az örökké kiszámíthatatlan szórakoztató rajongói éppen azért nem vehetik biztosra kedvencük győzelmét, mert nála mindig közbejöhet valami, ő mindig képes meglepetést okozni, akár rossz értelemben is.
Noppon Saengkham vs Ronnie O'Sullivan
No meg aztán a leendő lehetséges ellenfelei mind-mind képesek eszméletlen jó játékra. Wilson is, Brecel is, McGill is, és akkor az alsó ágról még nem is esett szó. Ugyanakkor nem is érdemes annyira előre szaladni. A felső ágon is csupa olyan játékos maradt versenyben, akik vannak elég keményfejűek és eltökéltek ahhoz, hogy ne tojjanak be O'Sullivantől.
Szóval a kérdésre, hogy ki állíthatja meg a verseny toronymagas esélyesét, több válasz is van. Az egyik, hogy önmaga. A másik, hogy bárki. A harmadik, és talán mégiscsak a legvalószínűbb, hogy senki.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés