Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Győztek a legnagyobb favoritok, kiestek az amatőrök

Buzás Gábor

Publikálva 28/11/2021 - 09:26 GMT+1

Az Egyesült Királyság Bajnokságának második fordulójában simán győzött O'Sullivan, Higgins és Wilson, nehezebben jutott tovább Allen, és kiesett a Masters címvédője. No meg a felháborodást keltő amatőrök is.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Szombaton Ronnie O'Sullivan nyújtotta a legjobb játékot.

Ronnie O'Sullivan volt az első továbbjutó. Egészen kiváló, kiegyensúlyozott mérkőzést játszottak Robbie Williamsszel, nem is látszott, hogy valamelyikük sokkal jobb lenne a másiknál, röpködtek a nagy breakek, alig löktek biztonságit. A szünetig. Aztán Williams elfogyott, O'Sullivan pedig ugyanebben a szellemben játszva hozta a maradék négy frame-et, és 6-2-re győzött. Könnyedén, jól játszott, esélyeshez méltó snookert láttunk tőle.
John Higgins még ennél is simább siker felé haladt, hiszen 5-0-ra elhúzott Sunny Akani ellen. Csakhogy a thai játékos megrázta magát a kiesés kapujában, és minden mindegy alapon elkezdett jól játszani. Zsinórban nyert három frame-et, de hiába, mert a skót egy 86-os breakkel le tudta zárni a találkozót.
A legsimább győzelmet Kyren Wilson produkálta, aki 6-0-ra lelépte a walesi Jak Jonest. Nehezebb ellenfelet kapott Mark Allen, és 3-3-ig fej-fej mellett haladtak Joe O'Connorral. Aztán az északír megnyerte a hetedik frame kőkemény biztonsági csatáját a rózsaszín belökésével, és 4-3-ra, aztán már 5-3-ra is ő vezetett. O'Connor még szépített egy 80 felettivel, de Allen le tudta zárni a találkozót. Összességében nem játszott olyan jól, mint az első fordulóban, de kiválóan küzdött. Ezt mondta erről:
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

"Nehéz küzdelem volt, nem azért, mert sok lökést kihagytunk volna, hanem mert sokszor rosszul álltak meg a golyók az asztalon. Minden meccs más, erre fel kell készülni. Büszke vagyok arra, ahogy küzdöttem a frame-ekért. Három olyan frame-et is megnyertem, ami nem lehetett volna az enyém. Egy másik napon Joe 6-2-re hozta volna ezt a meccset, és ez lett volna a korrekt eredmény, mert ma ő játszott jobban."
Yan Bingtao kiesése a szombati játéknap egyetlen meglepetése. A Welsh Open egykori döntőse, Ben Woollaston győzte le. A 34 éves angol mindössze két nagy breaket hozott, viszont az egyikkel, egy 63-assal el tudta lopni a negyedik frame-et a kínai ötvenese ellenére. Liam Highfield lesz a következő ellenfele, aki az első fordulóban maximumot lökő Gary Wilsont búcsúztatta.
Kiesett mindkét meglepetést szerző amatőr. Si Jiahui, illetve John J Astley az első körben kiejtette Shaun Murphyt és Neil Robertsont, de a második fordulón már nem jutottak túl. Dominic Dale, illetve Mark Joyce jelentette számukra a végállomást.
Vasárnap is második fordulós mérkőzések következnek, és késő estére kialakul az összes harmadik fordulós párosítás. Délután lesznek Trump, Ding és Maguire mérkőzései, este pedig Selby, Williams és Bingham viszi a prímet.
Az Eurosport 2 13:45-től 21:45-ig közvetít snookert, utána az Eurosport 1 veszi át a fonalat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés