Nagy hátrányból fordított a Tour Championship szombati elődöntőjében O'Sullivan. Hawkins volt az ellenfele, aki remek játékkal elhúzott 9-6-ra. Több lehetősége is volt arra, hogy befejezze a meccset, de ezeket elbaltázta, és O'Sullivan zsinórban négy frame-et nyerve 10-9-re győzött. Ezt mondta erről az uralkodó világbajnok:
"Barry remekül játszott, sok hosszú golyót lökött be, és nagy breakeket gyártott. Ő snookerezett jobban, egészen 9-6-ig, amikor kihagyott egy pirosat. Onnantól fogva én játszottam egy kicsit felszabadultabban. Furcsán tudnak alakulni a snookermeccsek.
Nehéz lehet most neki. Velem is megtörtént, hogy nagy előnyből kaptam ki, mindenkivel előfordul. Sajnálom Barryt. Remélem, tanulni fog az esetből. Nagyon jól játszott ezen a héten, jó formában van."
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
O'Sullivan ellenfele Robertson lesz a döntőben. Alighanem az a legnagyobb kérdés, hogy O'Sullivan tud-e versenyt nyerni, mert hogy idén mind a négy fináléját elbukta. A szezon első felében is kettőt, Trump, illetve Selby ellen, aztán 2021-ben is kettőt, Brown és Higgins ellenében. Kétszer szoros csatában, kétszer simán kapott ki. És ilyen korábban sosem fordult elő, soha nem vesztett el négy egymás utáni pontszerző döntőt. 
Robertson az elődöntőben Selbyt győzte le könnyedén, idén már negyedszer. O'Sullivannel másfél éve, a Bajnokok Bajnoka elődöntőjében találkoztak legutóbb, és akkor az ausztrál győzött 6-5-re. Előtte azonban sorozatban öt meccs O'Sullivan győzelmét hozta, köztük a Tour Championship 2019-es döntője is, melyet 13-11-re nyert meg. Pontszerző döntőben négyszer találkoztak, az utóbbi három alkalommal az angol győzött. Döntőbeli ellenfeléről ezt mondta O'Sullivan:
"Biztos vagyok benne, hogy Neil jól fog játszani, mert rendkívül kiegyensúlyozott. Olyan magabiztosan löki a golyókat, hogy nem sok minden sikerülhet rosszul. Magas szinten kell snookereznem ahhoz, hogy ellenfele lehessek."
O'Sullivan egyébként rekordot döntött a döntőbe jutással. Hendry 57 pontszerző fináléval vonult vissza, O'Sullivan pedig vasárnap pályafutása 58. pontszerző döntőjét játssza.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16