Az előjelek alapján úgy tűnt, hogy egy simább elődöntő várható Dingtől és Selttől, és egy szorosabb csata Trumptól és Murphytől. Persze éppen fordítva történt. Trump az egész hetes szenvedés után a legnehezebb ellenfelével szemben mutatta a legjobb játékát, és öt félszázas breaket gyártva, valamint szoros frame-eket is megnyerve 6-2-re győzött. Ez azt jelenti, hogy két egymást követő héten játszik döntőt, azaz egy héttel a Welsh Open fináléja után ismét ott lesz a címmérkőzésen. Joe Perry ellen is ő volt a favorit, de kikapott az ihletett formában snookerező Gentlemantől. Kérdés, hogy Selt ellen mire megy, itt már tényleg országos favoritnak számít.
Selt úgy jutott túl Dingen, hogy sokáig nem lökött félszázas breaket sem, még ellépett 3-0-ra. Két olyan frame is az övé lett, amiket a kínai is megnyerhetett volna. Aztán Ding nyert sorozatban négyet, és fordított. Selt azonban, szokásával ellentétben nem esett össze, és hozott két frame-et. 4-4-nél meglökte az első (és egyetlen) 50 feletti breakjét, egy 59-est. Ezzel 5-4-re vezetett. Ding egyenlített, a negyedik nagy breakjét hozta össze (a harmadik 80 felettit), de a döntő frame Selté lett. Többek között egy meglehetősen rossz, de rendkívül szerencsés lökés következtében, amikor a feketéről bontani akart. A fekete kimaradt, a bontás elmaradt, a fehér viszont begurult a kék mögé. Más kérdés, hogy a későbbiekben egy nagyszerű hosszú pirosat is belökött, szóval volt bravúros megmozdulása is, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az ölébe hullott a győzelem.
Ami Selt pályafutásának egyértelműen legnagyobb sikere. Korábban megnyerte az Indian Opent, de az a verseny sehol sem volt a Turkish Mastershez viszonyítva. Az eheti döntőbe jutása máris nagyobb siker, mint az egykori indiai trófeája. Kérdés persze, hogy mennyi esélye lesz Trump ellen a fináléban.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Papíron nem sok. 9-3-ra vezeti az egymás elleni mérlegüket a Triple Crown bajnok. Viszont a legutóbbi mérkőzésüket, a 2021-es UK-n Selt nyerte 6-3-ra. Ugyanakkor nagyon nehéz elképzelni, hogy Trump egymás után két olyan döntőt elbukjon, ahol ő a favorit. Eszméletlen küzdéseket mutatott be a héten, és az elődöntőben már jól is tudott játszani, tehát úgy néz ki, a végjátékra kapja el a legjobb formáját. Hogy nyerhetné meg ezt a döntőt Selt? Csakis úgy ha ő közel tökéletesen játszana, és/vagy Trump esetleg elbízná magát. Meglepő lenne, ha ilyesmi előfordulna, meglepő lenne, ha Selt győzne, vagy akár szorossá tudná tenni a döntőt. De hát a Ding elleni győzelme is meglepő volt...
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09