Neal Foulds, a világranglista egykori 3. helyezettje, az Eurosport szakértője, Alan McManus, a Masters volt bajnoka, szakkommentátor, David Hendon, az Eurosport kommentátora, snooker szakíró, valamint Michael McMullan és Jamie Broughton, kommentátorok mondják el a véleményüket a hamarosan kezdődő szezon legfontosabb kérdéseiről.

Ki szerzi meg élete első profi trófeáját?
Foulds - Szerintem Zhou Yuelong. Nagyon komoly, összetett játék szükséges a tornagyőzelemhez, és úgy gondolom, hogy Zhou idén már nyerhet valamit. Egy ideje már látni, hogy kivételes tehetség, de versenyt nyerni nagyon nem egyszerű dolog. Többször is közel járt hozzá, és szerintem most már készen áll a sikerre.
Snooker
Drago szerint Trump nem nyerhet 9-es poolban
09/09/2021 07:46
McManus - Zhou Yuelong / Jamie Jones. Biztos, hogy sokan mondják Zhout, mert ő a triviális választás. Egyre kiegyensúlyozottabb a játéka, és úgy hiszem, készen áll a győzelemre. Nagyon sok mérkőzését néztem a kommentátorállásban, és eszméletlen módon lenyűgöz a játéka. Úgy érzem, mostanra hozzászokott ahhoz, hogy ott van a top 16 környékén.
Szerintem Jones is igazán jó szezont fog futni. Másodjára futhat neki a profi létnek, és szerintem erős éve lesz. Mindig is tetszett a játéka, mert egyáltalán nem fél a győzelemtől. Talán nem annyira tehetséges, mint a legjobb játékosok, de ez igaz a profi mezőny 90%-ra. Úgy gondolom, hogy Jones kétszer-háromszor is messzire juthat ebben a szezonban. Ha minden összejön, akkor nyerhet versenyt.
Hendon - Xiao Guodongra tippelek, mert egy nagyon elegáns játékos, jó nézni a snookerét, és olyan játékos, amilyenek nyertek az utóbbi időszakban versenyt: ott van már jó ideje tűzközelben, néhányszor már közel is került a tornagyőzelemhez, és előbb-utóbb össze fog neki jönni. Ráadásul megvan az az előnye, hogy nem szokták a lehetséges bajnokok között emlegetni.
McMullan - Jamie Jones játékát mindig is élveztem, és sosem értettem, hogy miért nem ért el több sikert. Némi időt a Main Touron kívül kellett eltöltenie, ami jól is jöhet neki, mert a tavalyi szezonban kimondottan friss volt a snookere. Ha ezen az úton halad tovább, akkor biztos vagyok benne, hogy hamarosan megnyer egy versenyt.
Broughton - David Gilbertre tippelek, aki egy igazi klasszis, sokkal jobb játékos, mint amilyen eredményeket elért. A karantén elején nagyon küszködött, de az utóbbi időszakban magához tért. Jack Lisowski is mindent meg fog tenni az első trófeájáért.

Jamie Jones

Fotó: From Official Website

Ki lesz az év meglepetése?
Foulds - Úgy gondolom, hogy Hossein Vafaei előtt szép jövő áll. A selejtezőkben többnyire kiválóan játszik, de a főtáblára ritkán tudja átmenteni a jó formáját. Persze ez sok játékosra igaz. Ha ebben tud fejlődni, akkor nagyon sokat ugorhat előre a ranglista 41. helyéről. Úgy hiszem, van benne annyi, hogy ő legyen az első iráni snookeres a top 16-ban.
McManus - Játszottam Wu Yizével néhány éve a világbajnokság selejtezőjében. Nagyon jól löki a golyókat. Talán nem is tudja, hogy mennyire jól, mert fiatal még és tapasztalatlan. Úgy halad a dákója, mint kés a vajban. Biztosan lesznek fájó vereségei, de úgy gondolom, hogy szerezni fog néhány nagy meglepetést is.
Hendon - Nagyon örülök, hogy Jackson Page a kiesése után azonnal visszajutott a profi mezőnybe. Előfordult korábban, hogy későbbi nagy játékosok kiestek a Main Tourról (Robertson, Murphy, Kyren Wilson), és aztán visszajutva komoly sikereket értek el. Jackson még mindig nagyon fiatal, és óriási előny számára, hogy Mark Williams áll mellette.
McMullan - Sok ígéretes kínai tehetséget láttunk az utóbbi 15 évben, akik egy-egy versenyen nagyon mentek, de utána eltűntek. Pang Junxu korán elérte az áttörést, hiszen már az első szezonjában bejutott egy nyolcaddöntőbe, és nem esett vissza, mert ezt a teljesítményt kétszer meg tudta ismételni. Ezzel ráadásul csökkentette a rá nehezedő nyomást, ami a Main Touron maradást illeti.
Broughton - Nem érzek igazi meglepetést. Liam Highfieldet választom, aki jó játékkal kvalifikált a Crucible-be. Nagyon kemény munkát végez, és ez meghozhatja az eredményét az új szezonban.

Hossein Vafaei

Fotó: From Official Website

Ki lesz a szezon kiemelkedő sztárja?
Foulds - Judd Trump. Nagyon nehéz másra gondolni, hiszen Trump elképesztő menetelésben van már közel három éve. Minden ellenfelének megadja a kellő tiszteletet, és igazi nyerőgép vált belőle. Nem látom okát annak, hogy ez miért változna.
McManus - Neil Robertson a tippem, egyszerűen azért, mert elképesztően jól snookerezett a Tour Championshipen. Szerintem jó szezonja lesz. Tudom, hogy csalódott, amiért megint nem sikerült jól neki a világbajnokság. Senki sem érti, hogy lehet, hogy nem tudott újabb világbajnoki címet nyerni az elmúlt 11 évben. Ettől függetlenül remek volt a tavalyi szezonja, és szerintem idén sem lesz másként.
Hendon - Judd Trump a triviális válasz, és nem gondolom, hogy egyhamar elapadna a vágya a trófeák iránt. Nagyon tetszik, hogy mindegyik versenyt egyformán fontosnak tartja, mindegyiket meg akarja nyerni. Davis és Hendry is ilyen felfogásban játszott. Nem lesz egyszerű minden szezonban öt-hat versenyt nyerni, de úgy érzem, idén is ő nyeri a legtöbbet.
McMullan - Judd Trump most már harmadik szezon óta kiemelkedően a legjobb játékos, és ez már önmagában őrült nagy teljesítmény manapság. Semmi jele nem látszik annak, hogy egyhamar kiengedne, ezért úgy gondolom, hogy az új szezonban is összehoz legalább három-négy címet.
Broughton - Mark Selby a tippem. Lehetne Judd Trump is, aki biztosan nyer majd jónéhány versenyt. Selby viszont eszelősen jó volt a világbajnokságon. Minden meccset új játszik, mintha döntő lenne.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Snooker
Poolra vált Judd Trump és Mark Selby szeptemberben
02/09/2021 12:24
Snooker
Trump szerint O'Sullivan még tíz évig a legjobbak között fog játszani
26/08/2021 10:11