Trump címvédőként lép asztalhoz a Milton Keynes-ben szerdán rajtoló German Mastersen. A Mesterek Tornáját Lisowskival együtt kénytelen volt kihagyni pozitív COVID-teszt miatt. Tüneteket nem mutatott a világelső, és így ott lehet a "berlini" versenyen. 


"Az első egy-két napon nagyon rossz érzés volt nézni a Masterst. Türelmesnek kellett lennem, ki kellett várnom, hogy véget érjen a bezártság. Jó érzés volt tudni, hogy ott leszek a German Mastersen. Jó volt, hogy van mit várni. Remélem, ez a kimaradó verseny még éhesebbé tesz a sikerre. Kicsit olyan a helyzetem, mint amikor Neil Robertson pár éve nem kvalifikált a Mastersre, és ez olyan löketet adott neki, ami a mai napig kitart."
A tavalyi German Masters fináléjában éppen Roberstont múlta felül 9-6-os eredménnyel. 
Snooker
Felszállt a Rakéta, villámgyors győzelemmel kezdte a szezont Ronnie O’Sullivan
9 ÓRÁJA
"Neillel néha belassulnak a meccseink. Néha túlgondolja a dolgokat, és ilyenkor elvész a játék ritmusa. Amikor nem vagyok a legjobb formában, akkor türelmesen ki kell várnom a sanszokat. Nagy önbizalmat ad, hogy az efféle meccseket is meg tudom nyerni, akkor is van esélyem a győzelemre, amikor nem megy igazán jól a játék. Úgy gondolom, hogy a biztonsági játékom ott van a legjobbak között, az is lehet, hogy az enyém a legjobb. És amikor a breaképítés is működik, akkor nagyon nehéz engem legyőzni."
Trump máris megnyert három pontszerzőt a szezonban, tehát mindenképp van sansza arra, hogy idén is eljusson akár öt vagy hat trófeáig. A 32-es táblán Mark Davisszel kezd, a második fordulóban Perry, a negyeddöntőben már Ding vagy Maguire lesz a papírforma szerinti ellenfele. 
A torna selejtezőit novemberben játszották, és bőven hozott meglepetéseket. A ranglistán a legelőkelőbb helyeket elfoglalók közül nem kvalifikált Robertson, Selby, Allen és Wilson, O'Sullivan pedig nem is nevezett.
"Elég sok sztár kiesett a selejtezőben, ezért akár messzire is juthat egy kevésbé ismert játékos. Hátra van még a világbajnokság, és más nagy versenyek, amikre kvalifikálni lehet, úgyhogy itt az ideje, hogy néhányan megtalálják a jó formájukat."
forrás: wst.tv
Snooker
Shaun Murphy: "Ronnie egyetlen lökéssel megváltoztatta a snookert"
30/06/2022 14:23
Snooker
Zhao dominanciájával indult az új snookerszezon
30/06/2022 11:42