Majdnem meglepetést hozott a German Masters első elődöntője. Hawkins ugyanis 5-1-re elhúzott a világelsővel szemben. Trump nem játszott jól, nagyon nem. Hawkins egy kicsit jobb volt, de ő sem mutatott verhetetlen snookert. A hatodik frame-ben egy 140-es breaket lökött, és ezzel 5-1-re elhúzott. Trump addigi játékában semmi sem utalt arra, ami ezután következett.

Lökött ő is egy százas breaket. 5-2. Aztán még egyet. 5-3. Ez már kissé ijesztő lehetett Hawkins számára, akinek ezidő alatt esélye sem volt golyóbelökésre. Aztán Trump egy újabb százast produkált. Ezzel már 5-4-re felzárkózott. A következő frame-ben Hawkinsnak volt sansza, de 30-nál elakadt, és Trump lopta a frame-et. Kiharcolta a döntő frame-et, ahol Hawkinsnak ismét voltak esélyei. Az elsőből 7, a másodikból is csak 8 pontot hozott össze. Ez így nagyon kevés volt. Trump az egyenlítés, és a mikéntje után már jóval esélyesebb volt az utolsó frame-ben, és hozta is, bár mintegy 45 perc kellett hozzá. 
A lényeg, hogy a címvédő bejutott a fináléba, és ezzel továbbra is maradt esélye a címvédésre. De honnan kapta elő ezt a játékot 5-1-es hátrányban? Mitől kezdett el úgy snookerezni, ahogy az egész tornán nem tette?
Scottish Open
Judd Trump jól játszott, mégis kikapott a negyeddöntőben
02/12/2022 - 18:16
"Nagyon könnyű lett volna feladni. Voltak pillanatok, amikor azon gondolkodtam, milyen kávét fogok inni hazafelé. Az ilyen gondolatokat el kell nyomni. Könnyű lett volna feladni a meccset, és nagyon büszke vagyok arra, ahogy 5-1 után játszottam. Valami bekattant"
- mondta Trump.
Talán segített rajta az a százas break, amit 5-1-es hátrányban lökött, és azon belül is az az egészen nevetségesen szenzációs lökés, amit a zöldre produkált. Elsősorban azt érdemes megnézni, hogyan mozgott a fehér golyó...
Este egy sokkal simább mérkőzést játszott Lisowski és Ford. A papírformának megfelelően győzött Lisowski, mégpedig 6-2-re. Ezzel ismét összejött Trump és Lisowski döntője. Decemberben, a World Grand Prix fináléjában a világelső 10-7-re győzött. 7-2-re elhúzott, Lisowski ugyan felzárkózott 8-7-re, de egyenlíteni nem tudott. A kevésbé sikeres angolt biztosan fűti a visszavágás vágya, meg persze az is, hogy még soha nem nyert pontszerző tornát, eddigi négy döntőjét egyaránt elvesztette. 
"Alighanem szükségem lesz néhány hibára Juddtól. Ezen a héten nem játszik annyira jól, mint korábban. Néhány meccsén éppen csak átküzdötte magát. Vagy az kell nekem, hogy rossz napot fogjon ki, vagy az, hogy fantasztikusan játsszak"
- mondta Lisowski a döntőről.
Az Eurosport 2-n kezdődik a finálé 15 órakor, a második szakaszt pedig az Eurosport 1-en láthatjuk 20 órától.
Scottish Open
Judd Trump élete legrövidebb interjúját adta
02/12/2022 - 17:51