Majdnem meglepetést hozott a German Masters első elődöntője. Hawkins ugyanis 5-1-re elhúzott a világelsővel szemben. Trump nem játszott jól, nagyon nem. Hawkins egy kicsit jobb volt, de ő sem mutatott verhetetlen snookert. A hatodik frame-ben egy 140-es breaket lökött, és ezzel 5-1-re elhúzott. Trump addigi játékában semmi sem utalt arra, ami ezután következett.

Lökött ő is egy százas breaket. 5-2. Aztán még egyet. 5-3. Ez már kissé ijesztő lehetett Hawkins számára, akinek ezidő alatt esélye sem volt golyóbelökésre. Aztán Trump egy újabb százast produkált. Ezzel már 5-4-re felzárkózott. A következő frame-ben Hawkinsnak volt sansza, de 30-nál elakadt, és Trump lopta a frame-et. Kiharcolta a döntő frame-et, ahol Hawkinsnak ismét voltak esélyei. Az elsőből 7, a másodikból is csak 8 pontot hozott össze. Ez így nagyon kevés volt. Trump az egyenlítés, és a mikéntje után már jóval esélyesebb volt az utolsó frame-ben, és hozta is, bár mintegy 45 perc kellett hozzá. 
A lényeg, hogy a címvédő bejutott a fináléba, és ezzel továbbra is maradt esélye a címvédésre. De honnan kapta elő ezt a játékot 5-1-es hátrányban? Mitől kezdett el úgy snookerezni, ahogy az egész tornán nem tette?
UK Championship
Ronnie O'Sullivan egyre jobb esélyekkel menetel
EGY NAPJA
"Nagyon könnyű lett volna feladni. Voltak pillanatok, amikor azon gondolkodtam, milyen kávét fogok inni hazafelé. Az ilyen gondolatokat el kell nyomni. Könnyű lett volna feladni a meccset, és nagyon büszke vagyok arra, ahogy 5-1 után játszottam. Valami bekattant"
- mondta Trump.
Talán segített rajta az a százas break, amit 5-1-es hátrányban lökött, és azon belül is az az egészen nevetségesen szenzációs lökés, amit a zöldre produkált. Elsősorban azt érdemes megnézni, hogyan mozgott a fehér golyó...
Este egy sokkal simább mérkőzést játszott Lisowski és Ford. A papírformának megfelelően győzött Lisowski, mégpedig 6-2-re. Ezzel ismét összejött Trump és Lisowski döntője. Decemberben, a World Grand Prix fináléjában a világelső 10-7-re győzött. 7-2-re elhúzott, Lisowski ugyan felzárkózott 8-7-re, de egyenlíteni nem tudott. A kevésbé sikeres angolt biztosan fűti a visszavágás vágya, meg persze az is, hogy még soha nem nyert pontszerző tornát, eddigi négy döntőjét egyaránt elvesztette. 
"Alighanem szükségem lesz néhány hibára Juddtól. Ezen a héten nem játszik annyira jól, mint korábban. Néhány meccsén éppen csak átküzdötte magát. Vagy az kell nekem, hogy rossz napot fogjon ki, vagy az, hogy fantasztikusan játsszak"
- mondta Lisowski a döntőről.
Az Eurosport 2-n kezdődik a finálé 15 órakor, a második szakaszt pedig az Eurosport 1-en láthatjuk 20 órától.
UK Championship
Újabb korábbi UK-bajnok búcsúzott: Zhao hátrányból fordítva verte Higginst
TEGNAP 19:16
UK Championship
O'Sullivan lökésén csak ámulunk: Kézzel se tehette volna jobb helyre a fehéret
TEGNAP 16:43