Trump nagyon könnyedén nyerte meg a Champion of Champions torna legnehezebb (-nek tűnő) csoportját. Előbb 4-1-re kiütötte Maguire-t, aztán 6-1-re az uralkodó világbajnokot. Mindkét meccsén lökött egy-egy százast, plusz a skót ellen mindegyik frame-ben minimum 50-est (abban is, amit elvesztett). Selby ellen már nem ment ennyire jól a szekér, összesen három félszázas breaket hozott össze. Trump ezzel Ding után a második elődöntős lett, és a Robertson, Carter, Walden, Allen négyesből kerül majd ki a szombati ellenfele. Az angol ifjonc a keddi teljesítménye alapján egyértelműen esélyes a végső győzelemre.
Robbóék pénteken játsszák le a csoportmeccseket, de előbb még szerdán megtudjuk, hogy ki lesz Ding ellenfele (a csütörtök szünnap). A mai négyest O'Sullivan és Bingham mérkőzése nyitja, tehát a tavalyi döntő visszavágója. A címvédő szezonkezdete legfeljebb közepesnek mondható, hiszen az International Championship negyeddöntője a legjobb szereplése. Bingham ezzel szemben az idei tornagyőztesek közé tartozik, és emellé neki is van egy negyeddöntője.

Fotó: Eurosport

World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
TEGNAP 13:46
Mindezzel együtt nem irigylem Binghamet, mert egy különösen motivált és sikeréhes ötszörös világbajnokkal kell ma szembenéznie. Akit eddig csak kétszer tudott legyőzni, nyolc vereség mellett. Igaz mindkétszer a UK-n, tehát egy nagyon fontos tornán. Akárhogy is nézzük, négy nyert frame-ig semmi esetre sem esélytelen O'Sullivan ellen sem. Vagy másként fogalmazva, a világbajnoknak nagyon jól kell játszania, hogy legyőzze Binghamet, amivel mi, nézők csakis jól járhatunk.
A második csoportelődöntőt Murphy és Fu játssza. Itt az angol felé billen a mérleg, 11-6-ra vezet. Árnyalja az egymás elleni mérleget, hogy a hosszú meccseik mind Murphyé lettek, a hongkonginak a rövid találkozókon termett babér. Olyan meccseken, ahol hatnál kevesebb frame kell a győzelemhez, Fu vezet 6-4-re. A tavalyi remek szezonja után idén egyelőre "csak" két negyeddöntője van, míg Murphy a Wuxiban elért negyeddöntője után az utóbbi három pontszerzőn idejekorán búcsúzott. Ha tippelni kellene, O'Sullivan - Fu csoportdöntőt jósolnék.
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
TEGNAP 10:27
Snooker
Mark Selby beszél a dicsőségről, és Bingham kritikájáról
TEGNAP 10:02