Trump a Welsh Open harmadik fordulójában 4-2-re kikapott az iráni Vafaeitől. Aki látta a világelső első két meccsét ezen a héten, az aligha lepődött meg. 

Trumpnak kifejezetten rosszul ment a játék, ő maga is elmondta, hogy ez a helyzet, részben a körülményekre is panaszkodott. Vafaei pedig sokkal jobb játékos, mint akikkel eddig összehozta a sorsolás.
Ez a vereség több szempontból érdekes. Egyrészt a Home Nations sorozatban Trump legutóbb a 2019-es English Openen esett ki a negyeddöntő előtt. Ez azt jelenti, hogy sorozatban hat alkalommal jutott el legalább az elődöntőig ebben a sorozatban, ez a széria szakadt most meg. Másrészt, és ez fontosabb, az idei szezonban eddig kilenc versenyen indult. Mindig legalább negyeddöntős volt, egyetlen alkalommal nem jutott el az elődöntőig, és játszott hat finálét. Ez az eszméletlen sorozat is megszakadt. 
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan kikapott a csodásan játszó Gary Wilsontól
EGY NAPJA
És még valami. A BetVictor 150.000 fontos különdíjáért folyó versenyben egyelőre Trump vezet, de a korai búcsúja miatt Selby számára jó esély nyílik az előzésre. Más kérdés, hogy Selbynek már a negyedik fordulóban a friss Masters-bajnokkal, Yan Bingtaóval kell összecsapnia, ami aligha lesz könnyű mérkőzés. Mindenesetre a csütörtök este egyik slágerpárosítása lesz ez. Selby nehéz, döntő frame-es meccset nyert a harmadik fordulóban O'Connor ellen, a kínai viszont könnyedén menetelt idáig, összesen két frame-et bukva három meccsen.
A másik csúcsmeccsnek O'Sullivan és Zhou Yuelong csatája ígérkezik. Yan egykori csapattársa eddigi két meccsén mindössze egyetlen frame-et fogott O'Sullivan ellen, aminek valószínűleg az is az oka, hogy a szupersztár tisztában van a kínaiban rejlő potenciállal, ezért nagyon komolyan veszi a meccseket ellene. Ideje, hogy a hatszoros világbajnok végre méltó ellenféllel fusson össze, mert eddig ilyet nem kapott. Nem is vesztett eddig frame-et.
A címvédő Murphy nehéz csatára készül. Hawkins lesz az ellenfele, aki a German Mastersen magára talált. Hawkins 4-3-ra győzött McGill ellen. Murphy simán hozta az első három meccsét, és a szezonnyitó European Masters óta először jutott el a negyedik fordulóig, ami egészen elképesztő egy Triple Crown-bajnoktól. 
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan kikapott a sziporkázó Gary Wilsontól
TEGNAP - 21:30
Scottish Open
Judd Trump meglökte a nyolcadik maximumát
TEGNAP - 08:27