A tavalyi szezonban hatalmas rekordot döntött meg Trump, hiszen hat pontszerzőt nyert. 


Korábban öt volt a csúcs, Hendry, Ding, Selby és O'Sullivan tartották a rekordot karöltve. Ezt döntötte meg Trump a 2019/2020-as szezonban, így már egyedül övé a rekord hat címmel. No de már a mostani szezonban is ötnél tart, azaz olyat vitt véghez, amit még soha senki: kétszer is rekordmennyiségű trófeát szerzett, ráadásul két egymást követő szezonban. És ráadásul akár még további három tornát is besöpörhet.
Hármat talán nem fog, de könnyen lehet, hogy gyűjt még címet idén, mert ismét remek formába lendült. 2021-ben időnként megesett vele, hogy nem játszott jól és korán búcsúzott egyes versenyektől, de a Gibraltar Openen olyan snookert láthattunk tőle, amilyet már viszonylag régen. 
Scottish Open
Judd Trump jól játszott, mégis kikapott a negyeddöntőben
02/12/2022 - 18:16
Nem is állhatott ellen egyetlen ellenfele sem. Két top 16-ossal találkozott, és mindkettőt, Allent a negyeddöntőben, majd Lisowskit a fináléban egyaránt 4-0-ra győzte le. A hétből három meccsét 4-1-re, a többi négyet 4-0-ra nyerte.
És az is rekord, hogy immár harmadszor védett címet. A Northern Ireland Open és a German Masters után a Gibraltar Open is egymás után másodszor lett az övé. Ja nem, az északír torna sorozatban harmadszor... Sőt, a European Series 150.000 fontos különdíja is újra hozzá került, azt is lehet címvédésnek nevezni. Trump ezt mondta a 22. pontszerző trófeájának megnyerése után:
"Két-három évvel ezelőtt fel sem merült bennem, hogy 22 pontszerzőt nyerhetek. Évi egy-két trófeát szereztem, és 20-25 címmel végtelenül boldog lettem volna. Három évvel később itt állok 14-gyel több tornagyőzelemmel, és sorra jönnek a címek. Az a fontos, hogy minél tovább tartson ez a széria."
Lisowski immár hatodik döntőjét vesztette el. Különlegesség, hogy az utóbbi hármat ebben a szezonban játszotta, és mindegyiket Trump ellen. Az újabb vereség ellenére nem tűnt különösebben szomorúnak. Nem is csoda, mert Trump a vasárnap esti játékával bárkit legyőzött volna.
Hétfő szünnap a snookereseknek, kedden pedig folytatódnak a WST Pro Series küzdelmei, egészen március 21-ig. 22-én kezdődik a szezon nyolc legjobbjának kitalált Tour Championship.
Scottish Open
Judd Trump élete legrövidebb interjúját adta
02/12/2022 - 17:51