Nagyon hiányoznak a kínai versenyek. Nemcsak a versenynaptárból, hanem Trump életéből is. A kínai tornák nagyon jól fizetnek, és két évvel ezelőtt Trump megnyerte az International Championshipet, amivel 175.000 fontot keresett, és ugyanennyi ranglistapontot könyvelhetett el. A kétéves ranglista következtében ezek a pontok most kiestek tőle, és a kevéssel mögötte álló Selby így át tudta venni a vezetést. Mondhatjuk, hogy az ölébe hullott, hiszen ő már a második fordulóban búcsúzott a British Opentől, de persze butaság lenne ezt állítani, elvégre a tavalyi szezonban megnyerte a világbajnokságot, és közel 250.000 ponttal többet gyűjtött, mint Trump.
A British Open viszont most már nem róluk szól. És nem is Ali Carterről vagy John Higginsről, pedig ők fontos szereplők, mivel mind a ketten löktek maximumot. Higgins még az első napon, akkor az volt a bravúr, hogy rögtön a nyitóframe-jében hozta össze a 147 pontot. A Kapitány pedig azt a nem mindennapi teljesítményt könyvelheti el, hogy három nyert frame-ig tartó meccsen ért el maximumot, mégis kikapott.
Két maximum született tehát egy verseny, ami elég rikta esemény, főleg ha azt vesszük, hogy mindkettő a főtáblán. Volt már azért ilyen, a legemlékezetesebb a 2008-as világbajnokság, ahol szintén Carter volt az egyik főkolompos, a másik pedig Ronnie O'Sullivan. Akkor ők ketten 157.000 fontot feleztek meg, most mindössze 5000 fonton osztoznak a maximumosok.
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
4 ÓRÁJA
Ami a verseny további alakulását illeti: Higgins és Carter legyőzői, azaz Ricky Walden és Elliot Slessor még versenyben vannak. Szombaton is két fordulót rendeznek, mint ahogy pénteken. Ezúttal négy frame-et kell nyerni meccsenként. A negyeddöntősökből szombat estére ketten maradnak, akik vasárnap este játsszák le a finálét, hat nyert frame-ig.
Az említett Slessor ellenfele a győzelemre különösen éhes Zhou Yuelong lesz a negyeddöntőben, Walden pedig az egyetlen talpon maradt szupersztárt, Mark Williamset kapta. Zhou mellett van még egy kínai a mezőnyben: Lu Ning, a tavalyi UK elődöntőse, Jimmy Robertsonnal, a három évvel ezelőtti European Masters megnyerésével hatalmasat villantó angollal csap össze. A szezon első versenyét, a Championship League-et megnyerő David Gilbert ellenfele pedig Gary Wilson, az ő személyükben a 2019-es elődöntősei játszanak. Jó kis meccsekre számíthatunk szombaton is.
Aki élőben szeretné nézni ma a snookert, annak az Eurosport Playert ajánljuk, illetve a vasárnapi koránkelőknek 7 órától az Eurosport 2-n leadjuk felvételről az egyik negyed- és az egyik elődöntőt.
British Open
Ursenbacher: "A barátaim azért nézik meg a meccsemet, hogy lássák Ronnie-t"
23/09/2022 - 09:25
British Open
Mark Williams: "Már nincs mit bizonyítanom"
21/09/2022 - 12:39