Remek meccs volt a Wuxi Classic snooker torna nyolcaddöntőjében Hawkins és McManus összecsapása. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak, aztán Hawkins három nagy breakkel (138, 89, 91) rövidre zárta a meccset, és 5-2-vel továbbjutott. Mind a hét frame-ben volt 50 feletti break. Hawkins ellenfele Fu lesz, aki hatalmas csatában, 5-4-re győzte le Bingham-et. Ez a meccs is hozott szép nagy break-eket, a hongkongi lökött kettőt is (105, 128), ráadásul két egymást követő frame-ben. A nemrég véget ért szezonban Hawkins 5-0-ra verte Fut a Welsh Open negyeddöntőjében, ami komoly meglepetés volt (a különbség miatt), és most is az lenne. Egyébként nagyjából hasonló sansszal indulnak a meccsnek.
A számok alapján azt gondolhatnánk, hogy a Robertson - Holt meccs is jó volt, de aki látta, az tudja, hogy ez nagyon nem igaz. Az ausztrál lökött egy százast, de azon kívül legfeljebb közepesen játszott, bár még így is összehozott két további 50 felettit. Szerencséje volt, mert Holt rengeteg lehetőséget adott neki, és előbb-utóbb ki is használta ezeket. 5-1-re győzött a címvédő, akinek Murphy lesz a következő ellenfele. A 2005-ös világbajnok a torna egyik meglepetésemberét, a szabadkártyás Zhao Xintongot győzte le 5-2-re. Nagyon gyenge játékkal. Murphy rosszul játszott, de Zhao jócskán alulmúlta. Egyikük sem lökött 50-es breaket... Kérdés, hogy pénteken, a két világbajnok meccsén valamelyikük elcsíp-e egy jobb napot, vagy arról fog szólni a rangadó, hogy ki ront kevesebbet.
Délután jöttek a váratlanabb eredmények. Maguire egy elég gyatra meccsen 5-0-ra legyőzte Trumpot. Murphy-hez hasonlóan a skót is 50-es break nélkül jutott a negyeddöntőbe. Sőt, 40-ig sem jutott. És így győzött 5-0-ra. Sejthetjük, hogy Trumpnak milyen jól ment a játék. Gould lesz Maguire ellenfele, aki kisebb meglepetésre 5-3-ra verte Day-t. Gould 4-1-re is vezetett, aztán feljött a walesi, de a volt krupié egy 122-es breakkel lezárta a meccset.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Joe Perry tovább menetel, bár ma már vesztett két frame-et, de így is viszonylag simán győzte le Liangot. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy most nem ontotta a nagy breakeket, csak egy félszáz feletti jött össze neki. Hull lesz az ellenfele, aki mindenképp a torna meglepetésembere, hiszen ranglista 95-dikként jutott el a nyolc közé. Igaz, nem a legnehezebb úton (Xiao, Dott, Cao), de nem is a legkönnyebben. Nyolc évvel a második pontszerző negyeddöntője után játszik ismét ilyen rangos meccset.
A negyeddöntők párosításai:
Neil Robertson - Shaun Murphy
Marco Fu - Barry Hawkins
Martin Gould - Stephen Maguire
Robin Hull - Joe Perry
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16