Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mozgalmas hétvége volt: O'Sullivan visszalépett, Williams és Robertson kiesett, King fogadott

Buzás Gábor

Frissítve 19/03/2023 - 21:20 GMT+1

Szerencsésnek érezhetjük magunkat mi itt Magyarországon, hogy Ronnie O'Sullivan vállalta a játékot március első hétvégéjén, ugyanis két héttel később visszalépett a WST Classictól, könyökfájdalmakra hivatkozva. Így most már egészen biztos, hogy nem lesz ott a Tour Championshipen. Mint ahogy Mark Williams és Neil Robertson sem, akik kikaptak a WST Classic második körében.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Hat játékos helye már biztos a nagyon szépen jövedelmező Tour Championshipen, ahol a győztes 150.000 fonttal lesz gazdagabb, és még az első körös vereség, azaz a kvalifikáció is 20.000 fontot fizet, többet, mint a most zajló verseny elődöntője.
Szóval nagyon megéri ott lenni, és néhány szokatlan név is kvalifikált, eddig így néz ki a mezőny: Mark Allen, Shaun Murphy, Ali Carter, Kyren Wilson, Ryan Day és Robert Milkins.
Cserébe biztosan nem lesz ott a világelső O'Sullivan, a kétszeres címvédő Robertson és a háromszoros világbajnok Williams sem. A Rakéta nemes egyszerűséggel visszalépett a jelenleg zajló WST Classic folytatásától. Az első fordulóban még legyőzte egyiptomi ellenfelét, de a második körben már nem állt ki David Grace ellen, könyökfájdalmakra hivatkozva. Őt tehát legközelebb április 15-én, a világbajnokság nyitónapján látjuk.
Robertson és Williams számára is a vb lesz a következő verseny, ugyanis mindketten meglepő vereséget szenvedtek a 64 között. Robertson életében először kapott ki Oliver Linestól, hat megnyert mérkőzés után. Döntő frame-es csatát vívtak, mint ahogy Williams és ifjú honfi- és edzőtársa, Jackson Page is. A fiatal walesi visszavágott mentorának a tavalyi világbajnokságon elszenvedett 13-3-as vereségért.
picture

Jackson Page

Fotó: WorldSnooker

A két Triple Crown-bajnoknál is csalódottabb lehet Barry Hawkins, aki 4-0-ra kapott ki Scott Donaldsontól. Márpedig ennek az a következménye, hogy a 2013-as finalista 2005 óta először nem biztos, hogy ott lesz a Crucible-ben, ugyanis selejtezőre kényszerül.
A hétvége legfájdalmasabb híre, hogy Mark King játékjogát felfüggesztette a WPBSA, illetve egsézen pontosan a profi szervezet elnöke, Jason Ferguson személyesen. King bő egy hónapja, a Welsh Openen játszott Joe Perryvel, és 4-0-ra kikapott. A mérkőzés után szokatlan fogadásokat jeleztek a bukmékerek a WPBSA-nek, ennek a következménye a King elleni vizsgálat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés