Robertson idei szárnyalása november elején az English Open megnyerésével kezdődött. A döntőben 8-6-ra vezetett ellene Higgins, de az ausztrál 9-8-ra fordított, és győzött. 2022 januárjában megnyerte a Masterst, februárban a Players Championshipet, tegnap pedig megvédte címét a Tour Championshipen.

Ezzel a négy tornagyőzelemmel összesen 595.000 fontot keresett, és ehhez jön még az az "aprópénz", amit a többi versenyen gyűjtött, például a World Grand Prix második helyével, vagy a Welsh Open negyeddöntőjével. Robertson a világbajnoki szereplésétől függetlenül is nagyjából olyan szezont produkált, amilyet az utóbbi években Judd Trumptól láttunk. 12 versenyen indult, öt döntőt játszott, amiből négyet megnyert.
És még ebből a fantasztikus szezonból, sőt, egész pályafutásából is kiemelkedik a tegnapi győzelme. Merthogy 9-4-es hátrányból tudott fordítani, azaz zsinórban hat frame-et nyert, ami bármilyen körülmények között óriási teljesítmény, de egy ekkora tornán, ráadásul a döntőben, ráadásul Higgins ellen már-már felülmúlhatatlan bravúr. Ő maga ezt mondta a döntő után:
UK Championship
Két háromszoros UK-bajnok is elvérzett az első körben
14/11/2022 - 08:35
"Akármilyen helyzetben vagyok, mindig hiszek benne, hogy tudok fordítani. Olyan stílusban játszom, hogy ha elkapom a lendületet, akkor képes vagyok sorra nyerni a frame-eket.
Egy pillanatig sem vesztettem el a kedvemet. John diktálta a játékot, nekem nem voltak válaszaim. 9-4-re elhúzott, rendkívül jól snookerezett, hihetetlen élmény volt vele játszani. Amikor nem követsz el sok hibát, könnyebb visszajönni egy mérkőzésbe. Nem volt okom hibáztatni magamat, mert John nagyon jól játszott.
Néha óriási pechje volt, erre is szükségem volt ahhoz, hogy fordítsak. Nagyon sajnálom Johnt, mert fantasztikus ember és csodálatos játékos. Biztos vagyok benne, hogy ezt a vereséget motivációként fogja használni a világbajnokságon.
Olyan, mintha három döntőt játszottam volna a héten, három kiváló játékos ellen. Remélem, megmarad a jó formám. Néhány napig most pihenek, kikapcsolódom, aztán elkezdek készülni a világbajnokságra."


Az biztos, hogy Higginsnek lesz mit motivációként használni a Crucible-ben, hiszen ebben a szezonban öt fontos versenyen játszott döntőt, és mind az ötször kikapott. A Northern Ireland Openen, a fent említett English Openen, és a tegnapi Tour Championshipen egyetlen frame-re volt a sikertől. A Champion of Champions és a Scottish Open döntőjében simán kikapott. Sovány vigasz számára, hogy megnyerte a Championship League-et. A sors szemszögéből fordult a kocka, hiszen egy hete gyakorlatilag az ölébe hullott a EuroSeries 150.000 fontos bónusza, tegnap viszont Robertson megfosztotta 90.000 fonttól, mivel a második helyért Higgins "csak" 60.000-et kasszírozott.
Champion of Champions
Ronnie O'Sullivan: Hol vannak a fiatal tehetségek?
04/11/2022 - 15:37