Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Nagyon ritkán játszunk ilyen jól mind a ketten" - szenzációs csatát vívott O'Sullivan és Williams

Buzás Gábor

Frissítve 31/03/2022 - 12:34 GMT+2

A Tour Championship harmadik negyeddöntője két világklasszis összecsapását hozta el nekünk. Ronnie O'Sullivantől számíthattunk jó teljesítményre, mert jó formában van és szereti ezt a versenyt. Mark Williams szereplése lutrinak tűnt, mert mostanában nem remekel, és szinte mindig kikap a hatszoros világbajnoktól. Szerencsére ezúttal a walesi is kiválóan snookerezett, és hatalmas meccs lett belőle.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: From Official Website

O'Sullivan az eddigi három Tour Championshipen kétszer is bejutott a döntőbe, 2019-ben meg is nyerte a versenyt. A szezon egyik legjobbjaként érkezett Llandudnóba egy trófeával, egy elbukott döntővel és további két elődöntővel. Ezzel egyébként elérte, hogy ő lesz a világelső a világbajnokság kezdetekor.
Williams ezzel szemben a szezon elején megnyert, "félkomoly" British Open trófeának köszönhette, hogy kvalifikált a versenyre, azóta szerény eredményeket ért el, ráadásul nemrég nyilatkozta, hogy már nem gyakorol eleget, sosem fog már csúcsformában játszani. 32-8-ra állt az egymás elleni mérlegük a meccs előtt, tehát 80%-ban O'Sullivan nyerte az eddigi összecsapásaikat. A walesi legutóbb 2014-ben győzött ősi ellenlábasával szemben, és többszakaszos mérkőzést 2000 (!) óta nem nyert ebben a párharcban. Röviden összefoglalva: egyértelműen O'Sullivan volt a favorit.
A hosszadalmas nyitóframe-et Williams hozta, de aztán hármat nyert O'Sullivan, egyre jobban játszva, egyre nagyobb breakeket lökve. A szünet után felváltva jöttek a nagy breakek, és az első etapot 5-3-as angol vezetéssel zárták. Már eddig is jó volt a mérkőzés, de este lett belőle igazán nagy és emlékezetes csata. Egy-egy százassal kezdték a második etapot, majd egy-egy 70 felettivel lett 7-5 az állás. A negyedórás szünet után két 50 körüli break segítségével egyenlített a walesi.
A 15. frame-ben óriási pechje volt Williamsnek, aki átvehette volna a vezetést, csakhogy a kékről bontott, és véletlenül beesett a rózsaszín is. O'Sullivan egy százassal letakarította az asztalt, de Williams nem tört meg (hasonlóan játszott, mint a 2018-as világbajnoki döntőben Higgins ellen), és megint kiegyenlített. Aztán ismét egy százas következett (az ötödik) O'Sullivantől, de Williams kiharcolta a döntő frame-et egy szoros frame megnyerésével. Érdekesség, hogy a meccs (egyébként nem sok) szoros csatáit Williams nyerte, és emiatt egy kicsit talán esélyesebbnek tűnt a döntő frame előtt. O'Sullivan viszont ismét megmutatta a klasszisát, és amikor mindennél fontosabb volt, akkor hozott egy szoros frame-et. Ezzel győzött 10-9-re.
Ezt mondta utána:
Azt hiszem, Mark még sosem játszott ilyen jól ellenem, és én sem játszottam ennyire jól ellene. Nagyon ritkán játszunk ilyen jól mindketten.
"Megdöbbentett, amikor hallottam, hogy én leszek a világelső. Kicsit olyan, mint amikor megnyertem a világbajnokságot a kihagyott szezonom után. Meglepett, hogy képes voltam megnyerni azt a vb-t, és az is meglepő, hogy világelső tudok lenni a pályafutásom ezen szakaszában. Azt hiszem, én leszek majd az első nyugdíjas a top nyolc között. Az nagy teljesítmény lenne."
"Izgultam a végén. Lehetetlen nem izgulni. Úgy állok hozzá, hogy nem igazán érdekel, nyerek-e vagy veszítek, csak igyekszem minél többet kihozni magamból. Most minden rendben van velem. Nem számít, hogy milyen eredményeket érek el, de örülök, ha győzök, és mindent meg is teszek érte."
O'Sullivan következő ellenfele Neil Robertson lesz, aki szintén öt százas breaket gyártott a maga negyeddöntőjében. Ha úgy tetszik, a tavalyi Tour Championship, vagy éppen a decemberi World Grand Prix döntőjének visszavágója következik pénteken. De előbb csütörtökön Judd Trump és Luca Brecel lejátssza az utolsó negyeddöntőt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés