Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Higgins hatalmasat küzdött, Robertson elkerülte a fordítást

Buzás Gábor

Publikálva 30/03/2022 - 11:50 GMT+2

Drámai csatákat hozott a Tour Championship első két mérkőzése. Hétfőn Zhao Xintong elhúzott John Higgins ellenében, de a négyszeres világbajnok meg tudta fordítani a mérkőzést. Kedden Neil Robertson óriási előnyre tett szert, Mark Allen visszaküzdötte magát, de az ausztrál le tudta zárni a mérkőzést. Higgins és Robertson így bejutott az elődöntőbe.

John Higgins

Fotó: WorldSnooker

"Csodálatos ez a győzelem, életem egyik legnagyobb sikere, hogy fordítani tudtam Zhao ellen 8-4-es hátrányból. Az az igazság, hogy lehúztam őt a szintemre. Egészen fantasztikusan játszott, világszínvonalon snookerezett, én meg úgy játszottam, mint egy amatőr. Szégyelltem magam 8-4-nél. Hihetetlen, hogy végül én győztem. Nem is tudom, hogyan történt, mert az egész meccsen nem játszottam jól.
Ha kikaptam volna, akkor nagyon rossz hangulatban vágnék neki a világbajnokságnak. Most viszont kaptam még egy életet. Hazamegyek gyakorolni, hogy szombaton jobban tudjak játszani Judd vagy Luca ellen."
Higgins azt mondja, nem tudja, hogyan nyert. Alighanem végül az elképesztő rutinfölény döntött a javára, illetve az, hogy Zhao nincs hozzászokva az ilyen hosszú mérkőzésekhez. A második szakaszra elfáradt a kínai, jócskán visszaesett a koncentrációja, 10-9-re kikapott. Nagyon szépen megmutatta ez a mérkőzés, amit már számtalanszor láttunk a világbajnokságon, hogy miért annyira nehéz hosszú, több szakaszos meccseket nyerni.
És az a helyzet, hogy Robertsonnak is viszonylag nehezen sikerült lezárnia a maga mérkőzését. Pedig valami hihetetlenül jó játékkal elhúzott 7-0-ra. Hat egymást követő frame-ben lökte ezeket a breakeket: 76, 125, 94, 103, 68, 125. Ennél sokkal jobban nem lehet játszani ilyen hosszú távon. Aztán Allen elcsípte az első szakasz utolsó frame-jét, és 7-1-gyel mentek el a pihenőre.
Neil Robertson
Este fordult a kocka. Az északír hozott zsinórban három frame-et, ha nem is olyan könnyedén, mint Robertson. Sőt, volt ott bizony 41 perces csata is, csakhogy ezt meg tudta nyerni az ausztrál, és ezzel 8-4-re alakult az állás. Allen még kettőt nyert, feljött 8-6-ra, de a végére Robertson összeszedte magát, és két százassal lezárta a meccset. Összesen öt százast gyártott, és a meccs után ezt mondta:
"Az a kulcs, hogy az ember ne veszítse el a hidegvérét. Elkövettem néhány hibát, de egyik sem volt tragikus, nehéz lökéseket hagytam ki. Elég tapasztalt vagyok már, tudom, hogy bármikor megfordulhatnak a dolgok. Csak az a fontos, hogy készen állj, amikor kapsz egy esélyt.
Az esti szakasz hasznosabb számomra, mintha 10-1-re győztem volna. Sok pozitív gondolatot tudok meríteni abból, hogy jól játszottam, amikor igazán fontos volt. Ez mutatja, hogy bárkivel fel tudom venni a versenyt. Simán is tudok győzni, de ha az ellenfelem jól játszik, arra is van válaszom."
Meglátjuk, hogy a pénteki elődöntőben mire megy majd Robertson. Az ellenfele vagy Ronnie O'Sullivan, vagy Mark Williams lesz, akik szerdán csapnak össze. Csütörtökön pedig Judd Trump és Luca Brecel játssza az utolsó negyeddöntőt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés