Még Ronnie O'Sullivan sem tudta megállítani a kínai hengert. Az uralkodó világbajnok és Ali Carter, tehát az A csoport két rutinos rókája a vert mezőnyben végzett, hiszen egyikük sem tudta legyőzni a csoport két kínai ifjoncát, Pang Junxut és Yuan Sijunt. Pang mindkét angolt legyőzte, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ami (egyelőre rövid) pályafutása legnagyobb sikere.
A D csoportban Zhao Xintong és Mark Allen volt a két nagy favorit, de Gary Wilson is ott volt, hogy beleköpjön a levesbe. Így is tett, legyőzte az északírt, aki Zhaóval csak döntetlent tudott játszani. Zhao verte Wilsont, Chang Bingyu nem sok vizet zavart, és így a UK címvédője végzett az első helyen. Mind a négyen löktek százas breaket, Zhao négyet is (!), és egy 145-össel átvette az első helyet a breaklistán. Nyolc megnyert frame-ben négy százas breaket lökni, eszméletlen jó mutató.
Még ketten hiányoznak a legjobb nyolc játékos közül. Csütörtökön a B csoportban Luca Brecel, Jamie Clarke, Daniel Wells és Chris Wakelin csap össze egy továbbjutó helyért, és a csoport győztese Zhao, Lyu Haotian és Xiao Guodong ellenfele lesz a pénteki, utolsó csoportkörben. A G jelű négyesben Shaun Murphy, Ricky Walden, Anthony Hamilton és Elliot Slessor dönti el, ki megy tovább. Valamelyik angol a pénteki napon Pang Junxuval, Stuart Binghammel és Lu Ninggel küzd meg a döntőbe jutásért.
Championship League
Tarolnak a kínaiak; Ronnie O'Sullivan mentheti meg Európát
27/07/2022 08:50
Jó esély kínálkozik arra, hogy új bajnokot avassanak a versenyen, ugyanis a talpon maradt játékosok közül mindössze ketten, Stuart Bingham és Luca Brecel nyert már Championship League-et. A pontszerző kiadásokat Kyren Wilson, illetve David Gilbert vitték el, tehát ebben a tekintetben biztosan új bajnoka lesz a tornának. Kínai játékos korábban egyszer győzött, Ding Junhui még 2012-ben.
Snooker
Shaun Murphy: "Remélem, idén jobb lesz, rosszabb nem lehet"
26/07/2022 11:20
Snooker
Tízezer néző várja Ronnie-ékat Hongkongban
13/07/2022 13:27