Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Williams - Judd Trump szuperrangadó lesz a Masters döntőjében

Buzás Gábor

Publikálva 15/01/2023 - 10:07 GMT+1

Elmaradtak a nagy csaták a Masters elődöntőiben. Jack Lisowski egészen pocsékul játszott Mark Williams ellen, aki 6-0-ra győzött. Stuart Bingham is nagyon messze volt a korábban mutatott formájától, és Judd Trump 6-1-es győzelemmel jutott be a fináléba. Trump pályafutása második Masters döntőjét játssza, Williams pedig a negyediket, húsz éve az elsőt.

London Masters - Trump V Bingham

A délutáni elődöntőben csodasnookerre számítottunk, de elmaradt a nagy meccs. Jack Lisowski ugyanis olyan vacakul játszott, mintha egy közepes amatőr lépett volna asztalhoz. Semmi sem sikerült neki, nem viselte el a nagy nyomást. Sem azt, amit a két győzelem után a közönség és a sajtó (és tán önmaga is) a vállára helyezett, sem azt, amit Mark Williams tett rá. A walesi ugyanis nem óriási breakekkel győzött, hanem azzal, hogy nagyon keveset rontott, és kiváló biztonsági lökésekkel végtelenül kevés sanszot adott az ellenfelének.
Williams pályafutása negyedik Masters döntőjére készül, azok után, hogy tavaly drámai körülmények között, a matchball belökése ellenére is kikapott az elődöntőben Neil Robertsontól. Nagyon régen, 1998-ban játszotta az első döntőjét, Stephen Hendry ellen. A meccs legendás végjátékba, döntő frame-be torkollt, melyet az akkor még csak 22 éves walesi tehetség nyert meg. 2002-ben is döntős volt, de akkor ő kapott ki 10-9-re, mégpedig Paul Hunterről, akiről később elnevezték a Masters trófeáját. Williams a következő évben visszatért a fináléba, és 10-4-gyel "elsöpörte" Hendryt. Azóta mindössze kétszer tudott elődöntőbe jutni. Húsz évet kellett tehát várnia erre a fináléra, még leírni is elképesztő.
Judd Trump 3-5-ről fordított az első fordulóban Ryan Day ellen, majd Barry Hawkinst is 6-5-re győzte le. Az első forduló után Hawkins tűnt favoritnak ellene, mégis a 2019-es bajnok győzött. Az elődöntőben pedig Stuart Bingham volt az esélyes, aki odáig parádézott, de ez a mérkőzés is Trumpé lett, mégpedig a végeredményt illetően simán, 6-1-gyel. Más kérdés, hogy nem volt ez egy sétagalopp, szorosak voltak a frame-ek, és finoman szólva nem volt brilliáns mérkőzés. Trump el is mondta, hogy nem önmagát tartja esélyesnek.
picture

Judd Trump

Fotó: AFP

"Az a helyzet, hogy nem én voltam a favorit a negyeddöntőben sem, Stuart ellen sem, és a döntőben sem én leszek az esélyes. Jobban kell snookereznem, ahogy eddig játszottam, az kevés lesz Mark ellen. Ő nem fog olyan gyengén játszani. Boldog vagyok, hogy bejutottam a döntőbe, mert voltak, akik jobban játszottak mint én, de elküzdöttem magam idáig. Bennem van a jobb játék, úgy érzem, elő tudom venni a legfontosabb meccsen. Jó emlékeim vannak 2019-ből, amikor legyőztem Ronnie-t a döntőben, az volt életem egyik legjobb teljesítménye."
Trump a második döntőjében fog szerepelni a Mastersen. A 2019-es fináléval a Mastersen ugye 100%-os a döntőkben, egyből egyet nyert. A Triple Crown-fináléi összességében nem sikerültek annyira jól, hiszen az eddigi hét közül mindössze hármat tudott megnyerni. Williams 11 TC-döntőből hetet megnyert. Döntőt még nem játszottak egymással, de felsejlik a tavalyi világbajnokság elődöntője, amit hatalmas csatában Trump nyert.
A döntő élő közvetítése 13:45-kor kezdődik az Eurosport 2-n, a második szakaszt pedig az Eurosport 1 közvetíti 19:45-től.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés