Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump kétszeres Masters-bajnok, Selby-szerű játékkal

Buzás Gábor

Frissítve 16/01/2023 - 09:27 GMT+1

Helyenként jól játszott, és az elejétől a végéig óriásit küzdött Judd Trump a Masters döntőjében. A legjobb játékát nyújtotta a héten, és ennek köszönhetően 10-8-ra hozta a finálét Mark Williams ellen. Trump ezzel kétszeres Masters-győztes és négyszeres Triple Crown-bajnok lett. Közel négy év után tudott ismét Triple Crown-trófeát nyerni.

Judd Trump kétszeres Masters-bajnok - videó

Mark Williams tűnt valamivel esélyesebbnek a döntő előtt, mégpedig az odáig vezető út miatt. Ő ugyanis igencsak meggyőző teljesítményt nyújtott mindhárom mérkőzésén, Judd Trump viszont inkább bukdácsolva jutott a fináléba. És ennek megfelelően kezdődött a döntő is, Trump rossz kezdőlökése után Williams megindult egy hosszú pirossal, majd letakarította az összes golyót az asztalról.
A következőkben aztán mintha kicserélték volna a walesit. Rá sem lehetett ismerni, annyit hibázott. Folyamatosan adta a lehetőségeket ellenfelének, aki egyre nagyobb önbizalommal, és egyre jobban snookerezett. Négy frame-et nyert zsinórban Trump, a harmadikat és a negyediket már nagy breakekkel, és Williams ekkor komoly bajban, valamint 4-1-es hátrányban volt.
Aztán megint elkezdett hibátlanul játszani. Egy kerek százassal szépített, majd egy 60-asnak, és egy nagyon szerencsés pirosnak köszönhetően felzárkózott egy frame-re. Egyenlíteni azonban már nem tudott, Trump egy 89-es breakkel 5-3-ra alakította a mérkőzés állását. Ezzel a részeredménnyel fejezték be az első etapot. Mindketten örülhettek a három órányi pihenő előtt, Trump annak, hogy vezet, és hogy messze a legjobb játékát hozta a versenyen, sőt az egész szezonban. Williams pedig annak, hogy a négy frame-es hullámvölgye ellenére nem került behozhatatlan hátrányba.
picture

Judd Trump és Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Az esti folytatásban Williams kezdett jobban. Mégpedig sokkal jobban. 6-6-nál utolérte az angolt, és 7-6-ra már ő vezetett. Az esti első öt frame-ből négy az övé lett. Ezután jött egy brutális, 58 perces frame, ahol bőven adogatták egymásnak a sanszokat. A végjátékban viszont a snookereket adogatta Trump, és mivel Williams elég sokszor nem tudott kimenekülni a szorult helyzetekből, Trumpé lett a frame. Williams egy hidegvérű százassal megint előnybe került, de 8-7 után nem tudott már frame-et nyerni. Még az is lehet, hogy egy kicsit elfáradt a végére, de az is biztos, hogy Trump szívvel-lélekkel küzdött. Olyannyira, hogy nem engedte döntő frame-be torkollni a mérkőzést, 9-8-as vezetés után egy százassal lezárta a találkozót.
Trump ezzel kétszeres Masters-bajnok és négyszeres Triple Crown-győztes lett. És végre elmondhatja magáról, hogy van olyan TC-torna, amit nem "csak" egyszer tudott megnyerni. Mint elmondta a döntő után, ő maga sem tudja, hogyan győzött, mert már az első fordulóban ki kellett volna esnie Ryan Day ellen. Ez igaz. Viszont az is igaz, hogy a döntőre előkapta a legjobb snookerét, és eleinte csodás golyóbelökéssel, a meccs második felében pedig varázslatos biztonsági játékkal kerekedett Williams fölé. És ezzel egy különleges rekordot állított fel: a 92-es nagy évfolyam mindhárom sztárját legyőzte Triple Crown-döntőben: Ronnie O'Sullivant a 2019-es Mastersen, John Higginst a 2019-es vb-n, Williamset pedig a második Masters-fináléjában. Ezt mondta utána:
Mindenki leírt már engem, sokat olvastam arról, hogy már túl vagyok a legszebb napjaimon.
"Ezért hihetetlen, hogy ennyire tudtam küzdeni, és hogy le tudtam győzni egy ilyen szintű játékost, mint Mark. Sok időm van még, remélem, hasonlóan sokáig tudok a legmagasabb szinten játszani, mint Mark, és sok komoly tornát tudok nyerni."
A snooker egy napra sem áll le, hétfőn rajtol a World Grand Prix, amelyen a szezon 32 legjobb játékosa vesz részt, sőt, januárban még a Shoot Out is vár ránk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés