Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shaun Murphy: "Ronnie O'Sullivan veszélyesebb, mint valaha"

Buzás Gábor

Publikálva 09/01/2022 - 15:38 GMT+1

Ronnie O'Sullivan megnyerte 2021 utolsó versenyét, és hatalmas várakozás előzi meg a szereplését a Mastersen, ami az ő legeredményesebb tornája. Shaun Murphy nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

Ronnie O'Sullivan veszélyesebb, mint valaha, mondta Shaun Murphy, aki szerint a Rakéta egyre jobb, ahogy öregszik.

A Masters hétszeres bajnoka kedden kezdi meg szereplését az idei tornán. Másfél év nyeretlenség után decemberben megnyerte a World Grand Prix-t, a döntőben Neil Robertsont múlta felül, egészen remek hajrával. O'Sullivan a 2020-as világbajnoki címe óta nem nyert versenyt, és komoly kétségek merültek fel abban a tekintetben, hogy tud-e még olyan jól játszani, mint korábban. Ezeket a kétségeket egyébként elsősorban ő maga gerjesztette, hiszen többször is beszélt arról, hogy már nem megy neki igazán a játék, és a visszavonulását is belengette.
Murphy szerint azonban O'Sullivan még messze van attól, hogy kifogyjon belőle a szikra. Manapság máshogy alakulnak a snookeres pályafutások, mint régebben, amikor például Stephen Hendry 30 évesen szerezte meg az utolsó világbajnoki címét, és utána már alig nyert versenyt. O'Sullivan ezzel szemben már 46 éves.
"A régebbi időkben idősebb korukra értek be a játékosok, Ray Reardon például a harmincas évei közepén vált profivá. Aztán jött Stephen Hendry, aki a harmincas évei elejére már túl is volt a pályafutása nagy részén. Most megint más a helyzet. O'Sullivan, Higgins és Williams olyanok, mintha örökké velünk akarnának maradni. Sokkal könnyebb dolgunk lesz nekünk, többieknek, amikor ők hárman már nem lesznek ott a profi mezőnyben.
Sokan mások is elmondták előttem: nincs annál jobb a snookerben, mint amikor O'Sullivan, Higgins vagy Williams csúcsformában játszik.
picture

Ronnie O'Sullivan (L) of England celebrates victory after the final match against Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Ahogy ők tudják irányítani a fehér golyót, amilyen stratégiával és hozzáállással játszanak, az egészen fenomenális. Remélem, hogy az idei Mastersen mind a 16-an remekül fogunk játszani, és csodálatos élményeket szerzünk az Ally Pally közönségének."
O'Sullivan persze nem értene egyet Murphy azon kijelentésével, hogy egyre jobb a játéka, ahogy öregszik. Ő maga beszélt ugyanis arról a World Grand Prix döntője után, hogy túl van már a csúcson, de nagyon boldog, hogy az ő korában még tudja tartani a lépést a legjobbakkal. Ezt mondta:
"Neil játszott jobban, és ő a fiatalabb. Ő most a pályafutása csúcsán van, én már túl vagyok rajta. Neil volt az esélyes, de a sportban néha történnek furcsa dolgok. Vannak olyan kiemelkedő játékosok, akik nem nyertek sok mindent a 30. születésnapjuk után, már csak ezért is nagyszerű érzés, hogy még tudok jól játszani 46 évesen.
Mindig dolgozom valami apróságon a technikámat illetően. Én megjósolhatatlan vagyok, mint amilyen Alex Higgins is volt. Csak arra várok, hogy magával ragadjon egy jó érzés, és ha ez megvan, akkor villámgyorsan meg tudom találni a csúcsformámat."
O'Sullivan kedd délután kezdi a Masterst Jack Lisowski ellen, Murphy pedig hétfő este csap össze Barry Hawkinsszal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés