Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik

Buzás Gábor

Frissítve 18/01/2022 - 19:52 GMT+1

Robertson szerint viszont még van mit tennie ezügyben. Például kellene még egy világbajnoki cím.

Neil Robertson (WST)

Fotó: Other Agency

Neil Robertson vasárnap megnyerte a Masterst, pályafutása során másodszor. Ezzel immár hat Triple Crown trófeával büszkélkedhet, hiszen a két Masters mellett van három UK-címe, valamint egy világbajnoki trófeája. A 39 éves ausztrál 21 pontszerző versenyt nyert, ezzel hatodik helyen áll a vonatkozó örökranglistán, de úgy gondolja, hogy ahhoz, hogy ő is a legnagyobbak közé tartozzon, mindenképp kell szereznie még egy világbajnoki elsőséget.

"Még egy vb-címet akarok szerezni. Van még időm arra, hogy akár háromszoros vagy négyszeres világbajnok legyen belőlem. Ott van a 44 éves Tom Brady az NFL-ben, ő nagyon komoly inspiráció jelent számomra. Hat Triple Crownom van, de többszörös világbajnoknak kell lenni ahhoz, hogy a valaha volt legjobbak közé tartozzak."
Ronnie O'Sullivant a legtöbben a valaha volt legjobb snookeresnek tartják. Hat világbajnoki címet, hét Masterst és hét UK-t nyert. A Rakéta már a Masters döntője előtt azt mondta, hogy Robertsont a legnagyobbak közé sorolja, és az ausztrál a hatodik Triple Crown trófeájával közel került Mark Williamshez, aki hét háromkoronás címmel áll az örökranglista hatodik helyén. Ezt mondta O'Sullivan:
"Biztos vagyok benne, hogy Robertson fog még Triple Crown versenyeket nyerni, az idő az ő oldalán áll. Máris a valaha volt legjobbak közé tartozik.
Ezek a legfontosabb címek, mindenki ezeket akarja megszerezni, ezek alapján ítélik meg a pályafutásodat. A golfban és a teniszben is megvannak a major tornák, és a snookerben is ezek a legfontosabbak. Szép dolog megnyerni a kisebb presztízsű versenyeket is, de a Triple Crown tornákon derül ki, hogy ki mennyire bátor, ki mennyire jó, ki mennyire eltökélt, ezekhez mindenre szükség van."
Robertson 2010-ben megszerezte a világbajnoki trófeát, de azóta csak az elődöntőre futotta tőle, és odáig is csak egyszer jutott el. Többször is beszélt róla, hogy nem igazán szereti a helyszínt, elsősorban a kétasztalos mérkőzésekkel van gondja. Viszont azt is tudja, hogy nem szabad a kifogásokkal foglalkozni, mert csakis egy újabb világbajnoki címmel vonulhat be a történelembe.
"Nem szabad már azzal foglalkoznom, hogy mennyire szűk a hely a Crucible-ben. Ugyanakkor az is fontos, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül a verseny ideje alatt. Szép dolog egyedül megnyerni egy tornát, úgy, hogy te vagy a saját mentorod és pszichológusod is egy személyben, de a világbajnokság nagyon más verseny, annyira hosszúra nyúlik, hogy muszáj magaddal vinned egy jó csapatot."
A 2022-es világbajnokság április 16-án kezdődik, és május 2-án ér véget. A címvédő Mark Selby. Robertson az utóbbi három alkalommal mindig a negyeddöntőben esett ki, tehát az utolsó mérkőzésen az egy asztalos felállás előtt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés