Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Robertson csodás játékkal búcsúztatta O'Sullivant

Buzás Gábor

Publikálva 13/01/2022 - 19:15 GMT+1

Véget ért Ronnie O'Sullivan egymeccses menetelése a Mastersen, ugyanis Neil Robertson kiváló játékkal, 96%-os golyóbelökéssel rukkolt elő a negyeddöntőben.

Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson (WST)

Fotó: From Official Website

Az első forduló alapján kicsit sem érezhettük favoritnak Robertsont a negyeddöntőben O'Sullivan ellen, de hát új nap, új forma, ahogy a közhely tartja, és ez nagyon is igaznak bizonyult csütörtök délután. Az ausztrál már az első fordulós meccs után elmondta, hogy sokat kell gyakorolnia a negyeddöntőre, és úgy látszik, ezt meg is tette, mert 96%-os golyóbelökést produkált, ami egy tíz frame-es mérkőzésen fantasztikus teljesítmény. O'Sullivan viszont csak 88%-ban lökte be a golyókat, és ha csak ezeket a számokat nézzük, csodás eredménynek mondható, hogy meg tudott nyerni négy frame-et. Röviden összefoglalva tehát az ausztrál játéka rengeteget javult az első fordulóhoz képest, a hétszeres bajnok teljesítménye viszont jócskán visszaesett. 6-4-es Robertson siker lett ennek a vége.
A tizedik frame-et nagyon bánhatja O'Sullivan, mert jó sansza volt arra, hogy kiegyenlítsen, de nem sikerült, igazából elég könnyű lökést rontott. Robertson végül két százassal és további három 50 feletti breakkel hozta a meccset, O'Sullivan csak háromszor jutott 50 fölé, ebből az egyik break százas volt - részéről ez volt a 80. százas a Mastersen. Úgy tűnik azonban, hiába gyakorolt erre a versenyre, mert mégsem gyakorolt eleget. Hasonló volt ez a mérkőzés a legutóbbi összecsapásukhoz a World Grand Prix decemberi döntőjében, hiszen ott is Robertson dominált, viszont akkor a végén O'Sullivan csodálatos játékkal fordított, ezúttal azonban ez nem jött össze neki. Robertson ezt mondta a győzelme után:
"Láttam, hogy 96% volt a golyóbelökésem, ami nagyon jó teljesítmény egy ilyen fontos mérkőzésen. Büszke vagyok erre a győzelemre. Nem tudtam leszakítani Ronnie-t, hasonlított ez a meccs a decemberi döntőnkre. Ha Ronnie ellen játszol, főleg itt, akkor ki kell használnod a sanszaidat. A közönség nekem is tapsolt, de persze a többség neki szurkolt. Meg kellett őriznem a hidegvérem, pozitívan kellett gondolkodnom, és nem volt szabad magamra vennem, hogy a kedvenc kapja a legtöbb szurkolást. Neki ez abszolút kijár, azok után, amit művelt évtizedeken át."
Robertson esetében az a legnagyobb kérdés, hogy hogyan tovább. Tud-e még hasonlóan jól snookerezni két meccsen keresztül? Ha igen, akkor tíz év után ismét nyerhet Masterst. Csak hát ne feledjük, hogy a John Higgins - Mark Williams mérkőzés győztese lesz a következő ellenfele, a döntőben pedig jöhet jó eséllyel Judd Trump vagy Mark Selby. De hát nehogy már könnyű legyen Masterst nyerni...
A második negyeddöntő az említett Higgins - Williams csata csütörtök este, melyhez szakkommentátor is társul Varga Péter, szakági elnök személyében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés