Második Masters- és hatodik Triple Crown-trófeáját szerezte meg Neil Robertson.

A döntő valóban sima volt, az odáig vezető út azonban korántsem. A negyeddöntőben Ronnie O'Sullivan ellen közel tökéletes játékra volt szüksége az ausztrálnak, az elődöntőből pedig csodával határos módon jutott tovább, hiszen két snookeres hátrányból fordított a döntő frame-ben. A finálé kicsit nehézkes játékkal indult, Robertson a szünetben csak 5-3-ra vezetett a gyengén játszó Hawkins ellen, azonban este már sokkal jobban ment neki, és mindössze egyetlen frame-et engedélyezett az ellenfelének. Tíz év elteltével tudott ismét győzni a Mastersen, és a valaha volt legjobb hangulatú versenyt nyerte meg. Ezt nyilatkozta utána:
"Nagyon boldog vagyok, hogy ismét meg tudtam nyerni ezt a fantasztikus versenyt. Először nem sokkal azután nyertem Masterst, hogy megszületett a fiam, Alexander. Szerettem volna Penelopéval is átélni ugyanezt, és örülök, hogy sikerült.
Snooker
Neil Robertson: "Mégis mi okom lenne panaszra?"
13/05/2022 09:00
Én voltam az esélyesebb a döntőben Barry ellen, és néha úgy éreztem magam, mintha én lennék a főgonosz, aki tönkreteszi a tündérmesét.
Barry csodálatos játékos, és megérdemli, hogy nyerjen egy nagy versenyt. Nekem azonban csak a feladatomra volt szabad koncentrálnom. Tudtam, hogy a közönség nagy része neki szurkol. Szerencsére van ebben tapasztalatom, és tudtam, hogyan kell kizárni az ilyesmit a fejemből.

Rob Walker és Barry Hawkins

Fotó: WorldSnooker

Amikor megszereztem az első trófeámat, nem gondoltam volna, hogy 16 évvel később még mindig itt leszek Angliában. Sok jó dolog történt, amióta Barry Hearn átvette a profi snooker irányítását, azóta sokkal több lehetőségünk van versenyezni. Neki óriási szerepe van abban, hogy a legjobb játékosok annyi versenyt tudtak nyerni."
A döntő nem hozott nagy csatát, odáig viszont egészen szenzációs volt az idei Masters. Varázslatos volt a hangulat, amiben alighanem szerepet játszott a londoni nézők éhsége is a snookerre, hiszen tavaly ugye más helyszínen rendezték a tornát. Hozzájárult az is a torna sikeréhez, hogy sokan voltak jó formában, több olyan mérkőzés volt, ahol az is remekül játszott, aki végül kikapott. És persze nagy részben hozzájárult a torna hangulatához maga Robertson is, aki a negyeddöntőben és az elődöntőben két gigászt győzött le egészen kiemelkedően jó játékkal, ráadásul Williams ellen a sírból hozta vissza a mérkőzését.
Kérdés persze, hogy néhány év múlva mire fogunk emlékezni, az biztos, hogy a legfontosabb meccs, a döntő nem hagy komoly nyomokat. De ahogy a nézők ünnepelték a játékosokat bizonyos meccsek előtt, közben és után, azt hiszem, az sokáig meg fog maradni az emlékezetünkben.
World Championship
Higgins: Soha nem voltam féltékeny Ronnie-ra, csak büszke vagyok rá, hogy vele versenyezhetek
09/05/2022 12:53
World Championship
Jack Lisowski élete legnagyobb győzelmét aratta a vb favoritja ellen
26/04/2022 07:16