Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump utálja a Mastersen kötelező nyakkendőt

Buzás Gábor

Publikálva 12/01/2022 - 12:11 GMT+1

Szerdán játssza első mérkőzését a Mastersen a torna 2019-es bajnoka, Judd Trump, aki éles kritikával illette a mérkőzéseken előírt öltözéket.

Judd Trump utálja a Mastersen kötelező nyakkendőt

Fotó: Getty Images

Judd Trump tavaly beszélt arról, hogy milyen módokon lehetne frissíteni a snookert, és vonzóbbá, vagy ahogy fogalmazott, szexibbé tenni a fiatalok számára. Beszélt az ómódú öltözékről, az öreg kommentátorokról, és arról, hogy fontos lenne jobban megmutatni a fiatal játékosokat. Annyit elért, hogy amint ő és Jack Lisowski kiestek a világbajnokságon, rögtön meghívták őket a BBC-hez szakkommentálni, más folyománya azonban nem lett az építő kritikának.
"A World Snooker Tour vezetői azt mondták, hogy meghallgatták az interjút, amit adtam, és hogy jó dolgok vannak benne, ráadásul sokaknak tetszett. Nem tudom, hogy ezt csak azért mondták-e, hogy lecsitítsák az embereket, de az biztos, hogy azóta nem kerestek meg engem ezzel kapcsolatban.
Szerintem úgy gondolják, hogy majd csak elmúlik ez a hangulat, de én addig fogom mondani a magamét, amíg rá nem jönnek, hogy itt többről van szó, nem csak egyéni morgolódásról. Ezek olyan dolgok, amikről beszélni kell. Egyelőre azonban senkit sem érdekel, hogy a játékosok mit gondolnak."
Trumpot különösen bosszantja a Mastersen kötelező viselet, ugyanis a délutáni mérkőzésen nyakkendőt kell viselni, míg este a csokornyakkendő az előírás. Trump szereti és fontosnak tartja a Masterst, de a nyakkendő viselését nagyon elhibázott dolognak tartja.
Nem tudom, kinek az ötlete, hogy manapság nyakkendőt viseljünk, de az biztos, hogy ez egy ostobaság. Az az igazság, hogy nincs olyan nyakkendő, ami ne zavarna a kilökésben.
"Minden játékosnak más a kilökése. Amikor én ráhajolok az asztalra, a dákó nagyon közel van az asztalhoz, és sajnos a nyakkendőhöz is. Nem is tudom elkerülni a nyakkendő csomóját, ami nagyon zavaró. A csokornyakkendőt is utálom, de a nyakkendő egyszerűen borzasztó.
És különben is, milyen sportban látunk olyat, hogy más öltözéket kell viselni délután, mint este? A csokornyakkendő régi hagyomány, ezzel mindenki tisztában van, aki snookeresnek áll. De a nyakkendő? Az én korosztályom nem hord nyakkendőt, én legalábbis nem ismerek ilyen embert."
A Bajnokok Bajnoka tornát nem a WST, hanem a Matchroom rendezi. 2021 őszén ezen a versenyen változtattak az öltözéken, a játékosok egyedi pólókban játszottak. Trump meg is nyerte a tornát...
"Tetszett az ötlet. A póló nem volt tökéletes, de örültem, hogy próbálkoznak valami újítással. Érkeztek visszajelzések a játékosoktól, hogy nem volt tökéletes, de kezdetnek jó volt. A Matchroom ennyivel előrébb jár, hogy hajlandó új dolgokkal próbálkozni. Gondolom, úgy 15 év múlva a World Snooker is eljut idáig."
Trump szerda délután Mark Allennel csap össze, aki ellen negatív a mérlege, és legutóbb a Northern Ireland Openen kikapott tőle 5-3-ra. Nagyon nehezen megjósolható mérkőzés, de az biztos, hogy ha az északír jól formában van, akkor jó eséllyel vág neki a meccsnek.
Kedd este továbbjutott Mark Selby, aki 6-3-ra győzte le Stephen Maguire-t. Nem volt egy nagyon magas színvonalú mérkőzés, inkább a küzdelem dominált. A világelső következő ellenfele Barry Hawkins lesz, ezt a negyeddöntőt péntek este rendezik.
picture

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés