Hétfőn rajtol a Tour Championship, mely az idei szezonban a világbajnokság előtti utolsó pontszerző torna. Azonban csak néhány játékost érint, egészen pontosan az idei szezon nyolc legjobban teljesítő snookeresét. 


A bajnok 150.000 fontot tehet zsebre, valamint további 100.000 font jár a Cazoo Cup megnyeréséért. Ebbe a sorozatba tartozik még a World Grand Prix, amit Trump, illetve a Players Championship, melyet Higgins nyert.
Ennek a rövidke, ám annál jobban díjazott sorozatnak igen rövid a története. Két éve indult, akkor a háromból két versenyt O'Sullivan vitt el, viszont akkor még ezért nem járt bónusz. Tavaly már volt extra díj, és Maguire-é lett, a Tour Championship bajnokáé. Aki azonban az idei versenyre nem kvalifikált, hiába volt címvédő.
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
17 ÓRÁJA
Korábban Coral Series volt a sorozat neve, de a sportfogadó cég helyét átvette egy autókereskedő társaság, így lett belőle Cazoo Cup. Amennyiben (és erre igen jó az esély) ugyanaz a játékos nyeri meg a Tour Championshipet és a Cazoo Cupot, akkor értelemszerűen egy helyre kerül a 150.000 és a 100.000 font. Negyedmillió font pedig átváltva valamivel több mint 100 millió forintot ér. Érdemes tehát nagyon jól játszani a héten. 
A teljes mezőny csak a múlt héten vált biztossá, mert a nyolcadik helyért még versenyt futott Hawkins és Zhou Yuelong. Az angol győzött, aki ezzel csatlakozott a Trump, Selby, Robertson, Higgins, O'Sullivan, Lisowski, Wilson szupercsapathoz. Itt nincs sorsolás, az egyéves ranglista első helyezettje a nyolcadikkal, a második a hetedikkel játszik, és így tovább.

hawkins.jpg

Fotó: Eurosport

Ezen a versenyen minden mérkőzés tíz nyert frame-ig tart, már csak ezért is nagyszerű felvezetés a világbajnokságra. A nyitónapon a negyedik és az ötödik helyen rangsorolt játékosok, azaz Higgins és O'Sullivan találkoznak. A hatalmas múltú párharc szereplői idén már kétszer találkoztak, mindkét alkalommal a skót győzött, ráadásul mindkétszer viszonylag könnyedén. 
Kedden Robertson és Lisowski csap össze. Az angolnak van miért visszavágnia, mert pontszerzőn még sosem győzött a 2010-es világbajnok ellen. Ráadásul kétszer is döntőben kapott ki tőle. Szerdán Selby és Wilson találkozik. A két hasonló stílusú játékos párharcai többnyire szorosak, és eddig mind a hatszor a háromszoros világbajnok győzött. Csütörtökön érkezik a világelső Trump, aki Hawkinsszal méri össze tudását. Ők fifty-fiftyre állnak egymással, az utóbbi hármat egyaránt Trump nyerte, mindig döntő frame-es csatában.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19