Ritka az ilyen eset, de itt most a vesztes a főszereplő. Nagyon sokan várták, vártuk Hendry visszatérését. Nyilván nem látok bele mások fejébe, de olvastam számtalan hozzászólást vele kapcsolatban. Ezek alapján a többség afféle féltő gyengédséggel várta a skót szupersztárt, aki közel kilenc év kihagyás után indult ismét profi versenyen. Sokan voltunk vele úgy, hogy csak ne kapjon ki nagyon ... avagy ne égesse le magát.


Volt ok az efféle előérzetekre. Aki emlékszik Hendry játékára a visszavonulása előtti évekből, az tudja, hogy nem sok minden miatt érdemes visszaemlékezni. Már ahhoz képest, amit a 90-es években művelt. Aki pedig esetleg látta őt a visszavonultsága alatti szenior tornákon, vagy bemutatókon, vagy akár csak olvasott ezekről a fellépésekről, az tudhatta, hogy már bőven elmúlt a régi varázs.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44
Maga Hendry egyébként kíméletlenül őszinte a játékát illetően. Nagyon messze már az a sokak számára nagyképűnek tűnő, végtelenül magabiztos GOAT, aki sokáig volt. Mára már "csak" egy legenda, egy régi motoros, akiről a Trumpon felnövő új nemzedék esetleg nem is hallott. Egy egykori szupersztár, aki ma már csak szeretne snookerezni, és szeretné, ha megint versenyképesen tudna játszani. És meg is dolgozik érte.
"Nyugodt voltam az asztal mellett, ami jó érzés, mert a szobámban az öltözködés közben még izgultam. Örülök, hogy nem rontottam el könnyű lökéseket. A szenior versenyeken össze-vissza lökdöstem a golyókat. A százas break volt persze a csúcspont. Van még min dolgoznom, például a hosszú belökéseken, illetve a biztonsági játékom sem volt mindig kellően pontos.
Örülök, hogy amikor esélyt kaptam, tudtam élni vele. A snooker manapság erről szól; ha esélyt látsz, ki kell használnod. Egyelőre még nem vagyok olyan szinten, hogy kvalifikáljak a Crucible-be, de egy hónapja még nem gondoltam volna, hogy tudok ennyire jól játszani, mint ma. Szóval szépen haladok előre.
Láttam, hogy mekkora figyelem kíséri a visszatérésemet. Nézők ugyan nem voltak az arénában, de így is volt hangulat. Matt minden elismerést megérdemel, mert csodásan játszott."

hendry.jpg

Fotó: Eurosport

No igen, ez a sztori másik oldala. Hendry 4-1-es veresége úgy jött össze, hogy ellenfele, Matthew Selt messze felülmúlta szokásos önmagát, és remek játékot produkált. Alig hibázott a meccsen, és ezzel a játékkal a profi mezőny túlnyomó részét legyőzte volna. Nem akármilyen teljesítmény a ranglista 35. helyezettjétől, aki nem arról híres, hogy stresszhelyzetben remekelne.
"Nagyon örülök, hogy ilyen jól kezeltem a feszültséget. A meccs előtt is elmondtam, hogy nem kerültem sokszor ilyen helyzetbe, ahol ekkora lenne a nyomás. Amikor Indiában versenyt nyertem, messze nem volt rajtam ekkora nyomás."
Selt tehát továbbjutott, Hawkins lesz a következő ellenfele. Hendry számára viszont ez volt az utolsó lehetőség a világbajnokság előtt. Márpedig, mint elmondta, neki az a lényeg, hogy ott legyen a Crucible-ben. Nincs sok ideje, alig több mint egy hónap múlva, április 7-én kezdődik a selejtezősorozat. És addig biztosan nem lesz tétmeccse.
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
TEGNAP - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
TEGNAP - 08:50