Négy világbajnoki döntőt játszott egymás ellen Hendry és White. Nem sok olyan játékos van, aki négyszer döntőzött a világbajnokságon. A maiak közül O'Sullivan, Higgins, Williams és Selby büszkélkedhet ilyen szép számmal. Olyanra viszont nincs más példa, hogy ketten négyszer játszottak volna egymás ellen. Ez a rekord csak Hendryé és White-é.

Persze ennek igazából csak a skót örülhet, hiszen mind a négyszer ő győzött. Volt, hogy nagyon simán (1993-ban 18-5-re), és olyan is volt, hogy csak döntő frame-ben (rögtön a következő évben) tudta legyűrni a közönség akkori kedvencét. Minden csata más és más volt, de a lényeg az volt kettejük párharcában, hogy Hendry beárnyékolta White pályafutását, hiszen ha a skót nincs, akkor Jimmy sokszoros világbajnok lehetne. De Hendry pont akkor volt a legjobb, amikor White is, ezért az angolnak nem jutott egyetlen világbajnoki trófea sem.

Hendry a Gibraltar Openen

Fotó: Eurosport

Shoot Out
Így kell debütálni - a mindössze 15 éves Stan Moody egy profit vert meg a Shoot Outon!
14 ÓRÁJA
De ez már nagyon régi sztori. A döntőiket a '90-es években vívták, és 2010 óta nem találkoztak profi meccsen. Hendry 2012-ben visszavonult, de nemrég adott magának még egy esélyt. Illetve egészen pontosan kapott egy sanszot a World Snooker Tourtól meghívásos profi tagság formájában.
White is meghívásosként tengeti mindennapjait a profik között. Ő 2017-ben kiesett a Main Tourról, de azonnal megkapta a lehetőséget, érdemeire (és nézettségi értékeire) való tekintettel. Nem sok vizet zavart az azóta eltelt időszakban. Idén egyetlen kiemelkedő eredményt ért el, a Gibraltar Openen a negyedik fordulóig menetelt, kiváló játékkal. Érdekes módon Hendry éppen ezen a tornán játszott először, kilenc év kihagyás után.

White a szenior világbajnoki trófeával

Fotó: Eurosport

Szóval április 6-án, a világbajnoki selejtezősorozat második napján ismét összecsapnak, profi keretek között. Ha azt vesszük, hogy az utóbbi néhány évben melyikük mit tett le az asztalra, akkor nyugodtan nevezhetjük amolyan kiesési rangadónak ezt a csatát. Ettől teljesen függetlenül biztosra vehetjük, hogy a selejtezősorozat egyik legnézettebb meccse lesz az övék. És éppen ezért nehéz elképzelni, hogy Fortuna kezét nem irányította egy marketinges elme a sorsolásnál...
Shoot Out
A leggyorsabb verseny
EGY NAPJA
The Masters
Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik
18/01/2022 18:52