Már az első golyó belökése előtt ki lehetett jelenteni, hogy a valaha volt legerősebb Gibraltar Open kezdődik hétfőn. És nem azért, mert itt tér vissza Stephen Hendry. De azért kezdjük vele, megérdemli.

Szóval kedden láthatjuk újra a hétszeres világbajnokot, aki a 2012-es világbajnokság után, azaz közel kilenc éve vonult vissza, és azóta nem is játszott profi versenyen. Úgy volt, hogy már korábban visszatér, de folyamatosan tolódott a "bemutatkozása". Matthew Selt lesz az ellenfele, kedden 20 órakor kezdenek. Azt hiszem, több millió snooker rajongóval együtt vagyok nagyon-nagyon kíváncsi a játékára. Ő maga ezt mondta:

Fotó: Eurosport

German Masters
Jön a German Masters, amit Judd Trump többre tart a UK-nál
2 ÓRÁJA
"Ha jól sikerül a bemutatkozásom, akkor egyre nagyobbak lesznek az elvárások, és egyre több meccset akarok majd megnyerni. Anno részben azért vonultam vissza, mert már nem tudtam győzni. Óvatosnak kell lennem a saját elvárásaimmal. Az biztos, hogy jobban lököm a golyókat, mint amikor visszavonultam. Képes vagyok minden lökést végrehajtani, szemben azzal, hogy kilenc éve voltak lökések, amelyeket nem vállaltam, mert nem tudtam megoldani. De ez csak egy része az egésznek. Összeszedettnek és nyugodtnak kell lennem. Kilenc év után az arénába bevonulni sem lesz egyszerű."
No, de rajta kívül ott lesz Trump, O'Sullivan, Higgins, Selby és Robertson, azaz mindenki, aki igazán számít. És hogy miért? Ez egy jó kérdés, amire nehéz választ adni. Trump és Selby a BetVictor European Series 150.000 fontos különdíjáért hajtanak. Rajtuk kívül még Brown viheti el ezt a hatalmas összeget. És hogy a többiek miért neveztek? Talán azért, hogy Hendry ne egy "háztömb körüli" versenyen térjen vissza? Lehet.
De sokkal valószínűbb, hogy azért, mert idén ugye nincsenek ázsiai versenyek. A következő komoly torna a Tour Championship lesz március 22-28. között, és utána már csak a világbajnokság lesz hátra a szezonból. Magyarán kevés a verseny, amivel élezni lehet a formát a vébére. O'Sullivan esetében el tudom képzelni, hogy azért nevezett, mert az előző két döntője előtt még nem volt teljesen biztos, hogy kvalifikál a Tour Championshipre, amelyen a szezon nyolc legjobbja lesz ott. De hogy Robertson miért "megy Gibraltárra", azt sámli legyek, ha értem...
De annyi baj legyen, a lényeg, hogy teljes a mezőny. Trumpot már hétfő este, Selbyt kedd délután, Higginst  és Robertsont szerda délután, O'Sullivant szerda este láthatjuk. Az Eurosport mindkét csatornája rengeteg élő közvetítést ad a versenyről.
Shoot Out
Hossein Vafaei az első iráni tornagyőztes
TEGNAP 08:22
Shoot Out
Az iráni Hossein Vafaei nyerte a snooker Shoot Out-ot, miután legyőzte a háromszoros világbajnokot
TEGNAP 07:19