Ronnie O’Sullivan és hatéves kisfia, Ronnie Jr a világbajnoki döntő utáni éjszaka autóbalesetet szenvedtek, de egyikük sem sérült meg, minden rendben van.
Ronnie O’Sullivan lett az év játékosa a Worldsnooker (snooker szövetség) és a rajongók szerint. Az ötszörös világbajnok megnyerte a két legnagyobb meghívásos eseményt (Masters és Champion of Champions), valamint a Welsh Opent és a fürthi European Tour versenyt. A szakírók viszont Ding Junhuit választották a legjobbnak, aki öt pontszerzőt nyert, amire 23 éve nem volt képes senki sem.
A friss világbajnok Mark Selby is kapott díjakat. Selby két döntőben is (antwerpeni European Tour és világbajnokság) legyőzte az év legjobbját. A szezon legfontosabb meccsén 10-5-ös hátrányból fordított 18-14-re, és ezért az Év Teljesítménye (Performance of the Year) díjjal jutalmazta a szövetség. Emellett az Egyesült Királyság elődöntőjében lökött maximumáért megkapta az Év Varázslatos Pillanata (Magic Moment of the Year) díjat is. Ez volt egyébként a századik hivatalos maximum:
Snooker
Lisowski mint szakkommentátor
13/05/2021 08:55
Neil Robertson különdíjat kapott a 100 darab százas break meglökéséért, ami hihetetlen rekord, nem csoda, hogy külön megemlékeztek róla. Egészen pontosan ugye 103 százasnál állt meg.
Ali Carter nem kapott díjat, talán emiatt is sokat ivott a díjátadó vacsorán, és nehéz volt a másnapja.
A jövő szezonban elképzelhető, hogy ismét látni fogjuk Stephen Hendry-t. A szövetség ugyanis meg fogja hívni őt, Steve Davist, valamint James Wattanát azokra a versenyekre, ahol nem lesz 128, illetve 120 (versenyfüggő, hogy mennyi „kell”) profi induló. A sportág két legsikeresebb versenyzőjéről, valamint az első ismert ázsiai játékosról van szó, aki igen nagyot lendített a snooker ázsiai elterjedésén. Egy kis múltidézés a huszonegy éves Hendry-vel és szegény Jimmy-vel:
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
10/05/2021 13:46
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
10/05/2021 10:27