Az Eb nyitószáma az U18-as korosztály versenye. Bulcsú tavaly negyeddöntőt játszott, így várható volt, hogy idén is jól fog szerepelni.

Ennek megfelelően egészen remekül játszott a csoportkörben. Vesztett frame nélkül, nagy breakekkel (60, 67, 79, 83, 88, 97) szerezte meg csoportja első helyét. És a csoportkör után sem szállt el a lendület: az egyenes kieséses szakaszban további három meccset nyert, ezeket is 0-ra. Magyarán úgy jutott el az elődöntőig, hogy hat ellenfelet győzött le a lehető legsimábban.
A négy között azonban már nem ment neki annyira jól a játék, illetve ellenfele, a 18 éves belga Julien Leclercq remekelt, és ezúttal ő győzött 4-0-ra. A győzelmet végül a másik belga szerezte meg, Ben Mertens, aki három éve U16-os világbajnok lett, győzött már le profikat is, és ő a legfiatalabb játékos, aki meccset nyert a világbajnokságon, amikor a 2020-as torna selejtezőjében felülmúlta James Cahillt.
Snooker
Egykori világbajnoki elődöntős győzte le a legjobb magyar snookerest
12/10/2021 12:06
Az U18-as verseny másik magyar indulója, Nagy Erik is remekül szerepelt. Az első nemzetközi versenyén résztvevő 17 éves győri játékos is továbbjutott a csoportjából, és a 32 között búcsúzott.


Az U18-as torna végjátékával egyidőben elkezdődött az U21-es verseny, ahol a két ifjonchoz csatlakozott Dudás Tamás, aki Florian Nüssle csoportjából nem tudott továbbjutni. Bulcsú azonban újabb szenzációs részeredményt ért el: ő lett az első játékos ebben a versenyszámban az idei tornán, aki két százas breakkel büszkélkedhet, egy 120-ast és egy 112-est hozott össze. Meg is nyerte a csoportját, pedig Robbie McGuigan is itt szerepelt. Bulcsú a 32 között Antoni Kowalskival csap össze, aki bizony kemény ellenfél lesz.
És még egy jó hír: három győzelemmel Nagy Erik is túljutott a csoportkörön, és az első egyenes kieséses meccsét is hozta, tehát ő is a 32 között jár már a tornán. Ross Bulman lesz az ellenfele a 16 közé jutásért.
Köszönet Bekk Lászlónak a helyszíni beszámolóért.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48
Northern Ireland Open
Valóra vált álom: az északír Allen szerezte meg az Északír Open trófeáját
TEGNAP 08:41