Csütörtökön rajtol a Shoot Out, az egyframe-es meccsek versenye. A torna már 2017 óta pontszerző, de még mindig sokan hőzöngenek a pontszerző státusza ellen. 


Érthető, hiszen nem mérhető a megnyerése mondjuk egy German Masterhez. Viszont alighanem nem is ez a fő szempont, hanem az, hogy egy pontszerző eseményre sokkal könnyebb tévéközvetítést és szponzort találni.
Ezzel együtt a legkomolyabb játékosok közül sokan kihagyják, Trump, Robertson, O'Sullivan, Ding és Maguire sem lesz ott. Cserébe Selby, Bingham, Allen, Murphy, Yan Bingtao, Wilson, és ahogy mondani szokták, sokan mások szórakoztatják a nézőket. Akik ezúttal sem lesznek a helyszínen. A sztárok mellett két hölgy is elindul a versenyen. A 12-szeres női világbajnok Reanne Evans, valamint Rebecca Kenna, aki edző, snookerüzletet visz, és emellett időnként versenyez is. Kenna először indul profi versenyen.
German Masters
Jön a German Masters, amit Judd Trump többre tart a UK-nál
26 PERCE

Reanne Evans

Fotó: Eurosport

"Átlagos körülmények között napi egy-két órát gyakorolok, de mivel jelenleg az üzletem zárva van, sokkal több időm marad a játékra. Így mostanában inkább három-négy órát készülök. Sok videót megnéztem a versenyről, már csak azért is, hogy átérezzem a hangulatát"
- mondta Kenna.
Egy videóval mi is kedveskedünk. Ha már Trump távol marad az eseménytől, elevenítsük fel, mi történt két éve, a IV. Magyar Snooker Gála shoot out versenyszámában. Érdemes végignézni ezt a kétperces videót, mert a végén olyat látunk, amilyet snookerasztal mellett nagyon ritkán. Nem csoda, hogy több mint egymillió megtekintés felett jár a videó.
A shoot out szabályai még mindig nem mindenkinek egyértelműek, ami érthető, hiszen ritkán találkozunk ezzel a versenyszámmal. Minden mérkőzés egyetlen frame-ből áll. A frame legfeljebb 10 percig tart. Az első öt percben 15, a második öt percben 10 másodperc áll rendelkezésre minden lökéshez. Minden lökés után vagy esnie kell, vagy falat kell érnie egy golyónak. Hiba után az ellenfél "kézből jön", azaz bárhová teheti a fehér golyót. Döntetlen esetén a kéket kell belökni a helyéről, a fehér golyónak a D-ből kell indulnia. 
Ennyi a lényeg. Csütörtökön 13:45-kor indul a monstre közvetítés élőben az Eurosport 1-en.
Shoot Out
Hossein Vafaei az első iráni tornagyőztes
TEGNAP 08:22
Shoot Out
Az iráni Hossein Vafaei nyerte a snooker Shoot Out-ot, miután legyőzte a háromszoros világbajnokot
TEGNAP 07:19