Egyelőre mindenképp ki lehet jelenteni, hogy jól indul Murphy szezonja, hiszen megnyerte a csoportját a Championship League-ben, ahol csütörtökön játszik a második csoportkörben.

A három meccsén összesen három százas breaket lökött, köztük a torna eddigi legnagyobbját, egy 144-est is. A European Mastersre is kvalifikált, három győzelemmel és egy döntetlennel áll eddig a szezonban. Murphy a World Snooker Tournak adott interjút:
Snooker
Több kínai lesz a nyolc között, mint nem-kínai
28/07/2022 08:31
Mennyire volt nehéz számodra a tavalyi szezon a hát- és nyakfájással, és hogy vagy most?
Lekopogom, egyelőre úgy néz ki, karban tudom tartani a testem. Igaz, nem sokat snookereztem a világbajnokság óta, ezért nem tudom megmondani, mi lesz. Sokat nyújtottam az utóbbi időkben, hogy ruganyosabb legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy jobban érezzem magam, és ha minden jól megy, a fájdalmaim nem fognak akkora hátrányt okozni, mint tavaly. A snooker önmagában is nehéz sport, de krónikus fájdalommal még sokkal nehezebb játszani.
Tavaly voltak nagyon sötét pillanataim és gondolataim a fájdalmak következtében. Remélem, idén jobb lesz, rosszabb végülis nem lehet. Egy snookeres nem tud mindent kontrollálni, rajtam kívül álló okok miatt is elveszíthetek meccseket. Csakis a felkészülésemet és a hozzáállásomat tudom kontrollálni. Ha sikerül sok meccset lejátszanom fájdalom nélkül, akkor még veszélyes lehetek. Igyekszem mindent beleadni.

Shaun Murphy

Fotó: Eurosport

Tavaly bemutatkoztál szakkommentátorként a BBC-n, és azóta egyre gyakrabban hallunk téged ebben a minőségben. Milyen a kommentálás, más, mint amire számítottál?
Egyáltalán nem olyan könnyű kommentálni, mint sokan gondolnák. Az ember nem akarja túlbeszélni az adást, de a lehető legtöbb információt át akarja adni. Meg kell találni az egyensúlyt. Ha megnézzük a 80-as évek adásait, azt tapasztaljuk, hogy a kommentátorok alig beszélnek. Simán eltelik tíz perc is anélkül, hogy megszólalnának, az ember már azt hiszi, kimentek egy italra. Azóta persze sokat változott a snooker kommentálás. Így, hogy kipróbáltam, máris sokkal jobban tudom értékelni a legjobbakat. Örülök, hogy a tévés világ részese lehetek. Szeretném átadni a tapasztalataimat a nézőknek, hogy még jobban élvezhessék az adásokat. Remélem, sokáig dolgozhatok szakkommentátorként.
Elindítottál egy podcastot Phil Seymourral, onefourseven címmel. Milyennek érzed ezt, és szerinted mennyire fontos, hogy a játékosok használják az efféle platformokat?
Eszméletlen jók a visszajelzések. Furcsa érzés, amikor elmondasz néhány dolgot, kiteszed az éterbe, és fogalmad sincs, hogy kik fogják meghallgatni. Szerencsére hihetetlenül jók a válaszok és a hozzászólások. Mindketten sok snooker podcastot hallgatunk, a WST-t, a Talking Snookert és a Snooker Scene-t. Szeretjük ezeket is, de mi egy általánosabb beszélgetést akartunk csinálni. Persze a snooker a fő téma, de nem megyünk bele a ranglista mélységeibe. Válaszolunk hallgatói kérdésekre is, és azok bármiről szólhatnak.
Azt gondolom, hogy a játékosoknak fontos lenne kihasználniuk a lehetőségeiket. A snookeresek szerintem nem élnek eléggé az efféle opciókkal, és nem tudják elég jól eladni magukat. Már egyedül is világgá tudod kürtölni, amit akarsz, nem kell hozzá PR-menedzser. Amikor profinak álltam, csak akkor tudtam elmondani valamit, ha egy újságíró kérdezett. Manapság már mindenki lehetne a saját újságírója. Persze ettől egyre nehezebb a hagyományos újságírók munkája. Viszont a podcastek felé egyre nagyobb az érdeklődés.
Snooker
Shaun Murphy: "Ronnie egyetlen lökéssel megváltoztatta a snookert"
30/06/2022 14:23
Snooker
Michael White: "Több trófeát akarok!"
23/06/2022 07:49