Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan megint a végjátékban indult be, döntős Sanghajban

Buzás Gábor

Frissítve 15/09/2023 - 19:39 GMT+2

Ronnie O'Sullivan legyőzte a Shanghai Masters első elődöntőjében Mark Selbyt, ezzel zsinórban negyedik, összességében az ötödik győzelmét szerezheti meg a kínai torna vasárnapi döntőjében. A világelső sokáig csak tartotta a lépést Selbyvel, de a végjátékban nem volt pardon, sorra lökte a nagy breakeket.

Ronnie O'Sullivan legyőzte a Shanghai Masters első elődöntőjében Mark Selbyt

Talán az a legfurcsább az egészben, hogy szinte ugyanolyan volt Ronnie O'Sullivan harmadik mérkőzése is az idei Shanghai Mastersen, mint az első kettő.
Ali Carter ellen és John Higgins ellen is rozsdásan kezdett, a végére azonban ellenállhatatlan játékot tudott előkapni. És Selby ellen is megcsinálta.
O'Sullivan az első hat frame-ben nem lökött félszázas breaket. Mégis hozta a frame-ek felét, így 3-3 volt az állás (sőt, vezetett 2-0-ra és 3-2-re is). Aztán előhúzott a cilinderből egy százas breaket, csakhogy Selby erre egy 101-essel és egy 99-essel reagált, ami azt jelentette, hogy a négyszeres világbajnok vezetett 5-4-re az első szakasz utáni szünetben.
Az esti etapban O'Sullivan rögtön egyenlített, de Selby ismét megszerezte a vezetést. 6-5-nél, majd 7-6-nál is nála volt az előny. És ekkor következett be a mindent eldöntő fordulat. Selby egyetlen lökésre került a 8-6-os vezetéstől, ám elhibázta a frame-ballt. A Rakéta egyetlen ponttal ellopta a frame-et, ezzel 7-7-re módosult az állás. A következő frame-ben már nem Selby, hanem a játékvezető volt a hétszeres világbajnok ellenfele, aki szabálytalannak ítélt egy nagyon is szabályosnak tűnő lökést.
O'Sullivan reklamált, és ha marad az ítélet, annak súlyos következményei lehettek volna, hiszen teljesen jogosan nagyon felhúzhatta volna magát. De szerencsére a játékvezető megnézte a lassítást, és megváltoztatta a döntését. Így a frame O'Sullivané lett, aki több teret már nem engedett a némileg összezuhant Selbynek; két százas breakkel lezárta a mérkőzést. Összesen tehát három százast és további három félszázast lökött a mérkőzésen ... mi lenne, ha valóban breakerősen játszana?
picture

Ronnie O'Sullivan legyőzte a Shanghai Masters első elődöntőjében Mark Selbyt, ezzel zsinórban negyedik, összességében az ötödik győzelmét szerezheti meg a kínai torna vasárnapi döntőjében.

Fotó: Getty Images

Talán meglátjuk a döntőben, ahol Neil Robertson vagy Luca Brecel lesz az ellenfele. Ők ketten szombaton játsszák a maguk elődöntőjét. Egyikük sem volt korábban döntős a Shanghai Mastersen. Érdekesség, hogy egyetlen korábbi igazán fontos mérkőzésüket szintén Kínában vívták, a 2019-es China Open elődöntőjében. Akkor az ausztrál győzött 10-7-re.
Ha az uralkodó világbajnok jut be a döntőbe, akkor O'Sullivannel visszavágót játszanak a vb-negyeddöntő után. Ha Robertson győz szombaton, akkor egyenlíthet a döntős összevetésben O'Sullivan ellen. Per pillanat ugyanis a Rakéta vezet 4-3-ra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés