Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A háromszoros címvédő Ronnie O'Sullivannel a mezőnyben kezdődik a Shanghai Masters

Buzás Gábor

Frissítve 10/09/2023 - 16:44 GMT+2

Szeptember 12-e lesz az a nap, amikor végre láthatjuk Ronnie O'Sullivant hivatalos mérkőzésen játszani. Az új szezonban először, azaz először azóta, hogy április végén kikapott Luca Breceltől a világbajnokság negyeddöntőjében. A Rakéta ezúttal biztos, hogy nem fog visszalépni, hiszen már ott van Sanghajban.

O'Sullivan és Murphy a 2019-es sanghaji döntőben

Fotó: WorldSnooker

A visszalépés réme azért tűnhet reálisnak, mert O'Sullivan a European Mastersen eljátszotta, hogy azon a napon mondta le a szereplését, amikor asztalhoz kellett volna állnia...
Olyat viszont még senki nem tett, hogy elutazik a világ másik végére, és nem is indul el a versenyen. Talán ez még tőle is túlzás lenne. Steve Davisszel előfordult hasonló, de ő komoly sérülést szenvedett, beverte a fejét az ajtófélfába... A világelső szerencsére alacsonyabb.
Kedd délután (magyar idő szerint 13:30-kor) tehát érkezik Ronnie O'Sullivan a Shanghai Grand Stage nevű helyszínre, és az Eurosport 2-re. Ellenfele Ali Carter lesz vagy egy kínai szabadkártyás játékos.
O'Sullivan nyerte a Shanghai Masters utóbbi három kiírását. 2017-ben, az utolsó alkalommal, amikor még pontszerző verseny volt, és 2018-ban, illetve 2019-ben is ő győzött, amikor már meghívásos volt az esemény. Azóta nem rendeztek Shanghai Masterst, mint ahogy más kínai versenyt sem. O'Sullivan háromszoros címvédő tehát, és mivel 2009-ben is ő emelte magasba a trófeát, összesen négyszeres bajnoka ennek a versenynek.
picture

O'Sullivan Sanghajban (Fotó: Ronnie O'Sullivan/Weibo)

Fotó: Other Agency

A korábbi győztesek közül Dominic Dale, Ricky Walden és Stuart Bingham hiányzik az idei mezőnyből, hiszen ők nem tagjai a top 16-nak. Ott lesz viszont a kétszeres bajnok Ding Junhui, a fent említett Carter, valamint Mark Selby, John Higgins és Kyren Wilson is, mint korábbi bajnokok. És persze a többi nagyágyú, akik még nem nyertek Shanghai Masterst: a háromszoros sanghaji finalista Judd Trump, a háromszoros világbajnok Mark Williams, a háromszoros UK-győztes Neil Robertson, a háromdákós Shaun Murphy, valamint Mark Allen, és az uralkodó világbajnok, Luca Brecel is. Aki már a European Masters előtt elmondta, hogy erre a versenyre igyekszik kiélezni a formáját, és akinek meglett a világbajnoki dákója is.
A világranglista 16 legjobb játékosa mellett nyolc kínai játékos szerepel a versenyen. Összesen tehát kilenc, mivel Ding a világranglista 15. helyén áll. A nyolc "szabadkártyás" között vannak igencsak erős játékosok, mint Zhou Yuelong és Si Jiahui, illetve valódi szabadkártyások, akik nem számítanak ismert névnek, sosem voltak profik. Ők négyen 21 év alatti snookeresek, az egyetlen, akiről már hallani lehetett, Bai Yulu, aki 2019 junior női világbajnoka és 2023 női világbajnoki döntőse. A világranglista első nyolc helyezettje kiemelt, tehát nem játszik az első körben. Nyitásként a világranglista 9-16. helyezettek csapnak össze egy-egy szabadkártyással. Ezen párosítások győztesei játszanak a második fordulóban az első nyolc kiemelttel. A mérkőzések hat nyert frame-ig tartanak, kivéve az elődöntőket, ahol majd 10, valamint a finálét, ahol 11 frame-et kell nyerni.
A negyeddöntők végéig két asztalon folynak az események. Az Eurosporton, az Eurosport 2-n, illetve az eurosport.hu-n lehet majd élőben nézni az összecsapásokat. A mérkőzések magyar idő szerint 8:30-kor (szerdától 8:00-kor), valamint 13:30-kor kezdődnek. Hétfőn és kedden hajnali 3:30-kor is lesznek mérkőzések, ezeket a tv nem adja, de online láthatóak lesznek nálunk.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés