Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan óriási fordítással jutott elődöntőbe Sanghajban

Buzás Gábor

Publikálva 14/09/2023 - 13:20 GMT+2

Kialakult az első elődöntő mezőnye a Shanghai Mastersen. Mark Selby meglepően könnyedén legyőzte a rossz napot kifogó Judd Trumpot. Ronnie O'Sullivan pedig hatalmas fordítást vitt véghez ősrégi riválisa, John Higgins ellen. A mérkőzés nagy részében szenvedő világelső a végjátékban parádésan snookerezett.

O'Sullivan két százast pakolt oda a végére, fordított az örök rivális ellen

Ronnie O'Sullivan és John Higgins örökrangadója nem hozott annyira magas színvonalat, mint amilyet reméltünk tőle.
Higgins gyakorlatilag az elejétől fogva jobban játszott, de nem eléggé, és a világelső valahogy kihozta 2-2-re a szünet előtti első négy frame-et. A szünet után viszont egyre több jelét mutatta a türelmetlenségnek, Higgins ellenben kiegyensúlyozottan haladt előre, egészen az 5-2-es vezetésig. Két százas breaket is lökött, valamint két 70 felettit.
És nagyon közel került a győzelemhez a nyolcadik frame-ben, de az utolsó pillanatban elrontott egy sanszot, és ellenfele ezúttal ki tudta használni a lehetőségét. O'Sullivan vérszemet kapott, látszott rajta, hogy egyre jobban érdekli a mérkőzés, amit már majdnem elvesztett. Felzárkózott 5-4-re, majd a tizedik frame megnyerésével kiharcolta a döntő frame-et. Most először lökött félszázas breaket, ami egy kerek 100-as lett.
picture

O'Sullivan két százast pakolt oda a végére, fordított az örök rivális ellen

A döntő frame-ben pedig megint elég volt neki egyetlen lehetőség. Total clearence-szel, egy 130-as breakkel zárta le az összecsapást. Gyakorlatilag egy elveszett mérkőzést hozott vissza a sírból, bár ehhez persze Higgins hozzájárulása is kellett. Aki sokadszor nem tudott befejezni egy már-már megnyert mérkőzést. Ugyanakkor O'Sullivannek nem csupán az ölébe hullottak a lehetőségek, mert megdolgozott értük, sok-sok remek biztonságit lökött. És ami nem ment az egész meccsen, a breaképítés, az a végére gyönyörűen összeállt.
Judd Trump és Mark Selby párharcában az egymás elleni mérleg miatt a fiatalabb angol számtott inkább favoritnak. Trump ugyanis 2015 óta mindig legyőzte Selbyt, ami azt jelenti, hogy sorozatban már hat győzelmet tudott felmutatni a négyszeres világbajnok ellen. Aki az utóbbi három világbajnoki címét azóta szerezte, amióta Trumpot nem tudta legyőzni...
picture

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

Csakhogy egyszer minden sorozat véget ér. Trump kezdett jobban, egy kerek 70-es breakkel vezetett, viszont utána nem tudott több frame-et nyerni. Selby öt nagy breakkel sorozatban hat frame-et hozott, és 6-1-gyel továbbjutott az elődöntőbe. Trumpnak egyébként volt valami gondja, valami miatt ragadt a keze. Lehet, hogy ez is közrejátszott a vereségében. Mindenesetre Selby magabiztosan, jól játszott, és ami az ő esetében nem mindig adott: breakerősen is.
Pénteken tehát O'Sullivan és Selby csap össze a Shanghai Masters első elődöntőjében. Jó rég nem találkoztak: legutóbb a 2020-as English Open döntőjében futottak össze, ahol Selby 9-3-ra győzött, és ezzel visszavágott a nem sokkal korábban elszenvedett, és igencsak fájdalmas világbajnoki elődöntős vereségért. Eddig egyébként hat elődöntőt vívtak egymással, négyszer a Rakéta győzött.
Reggel 8-kor kezdik a kétszakaszos mérkőzést, melyen tíz frame-et kell nyerni. Ezt a szakaszt az Eurosport közvetíti. A második etap 13:30-kor rajtol, az Eurosport 2-n nézhetjük élőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés