Ilyen még nem volt. Már az is ritka, hogy Selby 6-0-ra kikapjon, legutóbb a 2015-ös UK Championshipen fordult elő vele. De olyan szégyen, hogy mindössze hét pontot vakarjon össze az egész meccsen, hát ez bizony majdhogynem elképzelhetetlen volt. Egészen mostanáig.


Mert mégis megtörtént. És ami a legszebb, nem azért, mert a háromszoros világbajnok ügyetlenkedett. Persze elkövetett néhány hibát, de sokkal inkább az történt, hogy a skót világbajnok teljesen kiszorította az asztaltól. Selby így fogalmazott:
"Soha nem játszottam olyan meccsen, ahol ennyire kevés sanszom lett volna. John az elejétől a végéig kizárt az asztaltól, elképesztő szinten játszott."
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
12 ÓRÁJA
Higgins úgy jutott be a Players Championship elődöntőjébe - ahol Wilson lesz az ellenfele szombat este -, hogy két meccsén egyetlen frame-et sem vesztett. A 6-0-s győzelem az első ellenfele, a Welsh Opent meglepetésre megnyerő Brown ellen még nem volt egetrengető. Selby ellen viszont már szenzációs. Hát még az a hét pont...
97%-ban lökte be a golyókat, 546 pontot gyűjtött. Négy hatvan feletti és egy százas break emelkedik ki, már ami a dolog számolható részét illeti. És az a még sokkal durvább, hogy mennyire jól működött a biztonsági játéka, mennyire nem hagyta élni Selbyt. Higgins szavai:
"Soha nem játszottam ennyire jól, és soha nem éreztem magam ennyire jól. Elképesztő, hogy egy ilyen erős játékos ellen tudtam így játszani, mint Selby. 2021-ben jobban megy a játék, mint korábban. Yan Bingtao ellen kikaptam a Masters döntőjében, aztán elkaptam a COVID-ot, és ki kellett hagynom a German Masterst. A Welsh Openen viszont jól snookereztem, és így jó érzéssel érkeztem erre a versenyre.
Nagyon örülnék, ha meg tudnék nyerni egy versenyt, de számomra fontosabb, hogy jól lököm a golyókat, és ettől magabiztos vagyok. Az utóbbi néhány évben sokszor csak túléltem a tornákat, fogalmam sem volt, hogyan tudok megnyerni egy-egy meccset. 
Nagyon tisztelem Kyren Wilson játékát, és azt is, ahogy a pályafutásához viszonyul. Mark Selbyre emlékeztet, mert ő is mindent belead a snookerbe, és folyton tanulni akar. Évekig ott lesz a legjobbak között, és nyerni fogja a versenyeket. Jó lenne, ha én is olyan fiatal lehetnék, mint ő, mert most igazán sok jó verseny van. De persze én már a karrierem vége felé járok."
Péntek este O'Sullivan és Hawkins mérkőzésével folytatódik a torna. Az Eurosport 1 élőben közvetíti a mérkőzést 20 órától.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
EGY NAPJA
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19