Kedden Robertson, szerdán Selby győzött simán a Tour Championshipen, és ennek eredményeképpen egymással játszanak a pénteki elődöntőben. Selby idén nyert két tornát, viszont az ausztrál elleni mindhárom mérkőzését elvesztette. Arról beszélt az ITV-nek adott interjúban, hogy hogyan alakul a felkészülése, milyen változtatásokat eszközöltek edzőjével, Chris Henryvel.

"A tavalyi világbajnokságon gyakoroltunk együtt személyesen, azóta viszont csak Zoomon keresztül kommunikálunk. Szerencsére van otthon snookerasztalom. Az ablakpárkányra teszem az iPademet, hogy Chris lássa, mit csinálok.
Sheffield előtt megvizsgáltuk a technikámat, mert nekem mindig vannak kétségeim, de Chris azt mondta, hogy ugyanazt csinálom, ami korábban működött, és hogy ő nem lát nagy változást a technikámban, ezért inkább a mentális oldallal kell foglalkoznunk. Sokat dolgoztunk rajta, és úgy látszik, kezd kifizetődni a munkánk."
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Selby az utóbbi időben gyorsabban játszik. Henry azt tanácsolta neki, hogy próbáljon meg az ösztöneire hagyatkozva snookerezni.
"Néha nehéz így játszani, főleg, amikor rosszul állnak a golyók. De Chris azt mondta, hogy amikor jó az állás az asztalon, akkor az esetek többségében azonnal tudom, mit kell lökni, úgyhogy lökjem meg, hagyatkozzak az ösztöneimre.
Nekem ez nagyon nehéz, mert mindig is hajlamos voltam sokat gondolkodni, ezért nagyon komoly munkát igényel tőlem, hogy könnyedebben játsszak. Az idei szezonban ezen dolgoztam, és úgy tűnik, működik.
Nagyon várom már a meccset Neil ellen, de azt nem várom, hogy 19 frame-en keresztül a loknijait nézegessem ... Neil fantasztikus játékos, a valaha volt legnagyobbak közé tartozik. Volt már jópár nagy csatánk, és biztos vagyok benne, hogy a pénteki sem lesz más."
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16