Mark Selby nyerte az első Lettországban rendezett profi snookerversenyt. A friss világbajnok rosszul kezdte a döntőt Mark Allennel szemben, ugyanis az észak-ír játékos 3-0-ra elhúzott. Selby lökött néhány igen gyenge biztonságit, Allen pedig kihasználta a lehetőségeit. Talán azért hibázgatott Selby, mert 1. zavarta a mellkasán fityegő két reklámmatrica, amiket le is vett a második frame-ben, illetve 2. az elődöntőben Hawkins ellen túlságosan könnyű dolga volt, mert Barry rengeteget rontott, és emiatt a világbajnok nem játszott elég élesen.
No de Allen nem tudta lezárni a meccset. Valamitől összeesett, és ezzel egyidőben ugrásszerűen feljavult Selby, aki innentől fogva nemigen hibázott. Kiegyenlített, majd megnyerte a döntő frame-et is, és ezzel megszerezte a hatodik PTC-sikerét. Már eddig is ő volt a legeredményesebb ebben a vonatkozásban. És ismét megmutatta, hogy mennyire jól tud játszani, mennyire zseniálisan tud koncentrálni, amikor hátrányba kerül. Lehet, hogy az ellenfeleknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy hagyják őt előnybe kerülni...?
Allen viszont eddig még nem vesztett PTC (European Tour) döntőt, és most sem hiányzott sok. Egy-két kisebb hiba előhozta az idegességet, és ettől egyre nagyobbak következtek. A rigai nézők (is) tökéletes döntőt kaptak, izgalommal, fordítással, brillírozással, százas break-kel. Volt itt minden, ami belefér egy ilyen rövid meccsbe. Ráadásul Selby visszaszerezte a világelsőséget Robertsontól.
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44
Az észak-ír egyébként jó fej volt a meccs után. Egyrészt azt nyilatkozta, hogy Selby ellen a lehető legrosszabb dolog 3-0-ra vezetni, illetve azt is mondta, hogy az egész hétvége legjobb játékosa győzött. Nem is tűnt igazán csalódottnak, szimpatikusan  kezelte a vereséget, pedig már-már a kezében érezhette a trófeát.
Selby ezzel a sikerrel máris kvalifikált a szezon végi PTC nagydöntőre, és innentől fogva akár ki is hagyhat néhány versenyt, de ismerve az ő szinte fanatikus hozzáállását, ez meglepő volna. A soron következő Paul Hunter Classicot például aligha szalasztja el, és ott már a címvédő Ronnie O'Sullivan, illetve a Rigába nem utazó Ding Junhui is szembejöhet.
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20
Snooker
Mark Selby nagyot játszott a vb-n
04/06/2021 13:13