Jó régi ez a kép, hiszen Selby legutóbb nyolc éve, 2013-ban nyert Masterst. Összesen háromszoros bajnoka a meghívásos Triple Crown-tornának, amolyan specialistának számított bő tíz éve, hiszen előbb nyert Masterst, mint pontszerző versenyt. 2008-ban Stephen Lee-t győzte le sima döntőben, két évvel később O'Sullivant múlta felül döntő frame-ben, 2013-ban pedig Robertsont verte 10-6-ra. 2009-ben és 2014-ben is döntőbe jutott, de akkor kikapott.
Azóta viszont egyszer sem ment el a fináléig. Sőt, az elődöntőig sem. Háromszor kihullott az első fordulóban, háromszor a negyeddöntőben, ami azt jelenti, hogy hat év alatt mindössze három meccset tudott megnyerni. Igaz, a Masters szűk esztendei alatt vigasztalódott három világbajnoki címmel...
Selby nagyon szeretné ismét megnyerni a tornát, de hát ki nem? Az első ellenfele Maguire lesz, akivel szemben nagyjából 50%-os a mérlege. Az előző mérkőzésüket februárban 6-5-re a skót nyerte, két éve a Mastersen viszont Selby győzött 6-2-re.
German Masters
Három lökés, két egyfal - hát miket bevállalt itt Yan Bingtao?
3 ÓRÁJA
"Nagyon nehéz meccsre számítok. Stephen igazi klasszis, akinek sokkal több sikert kellett volna elérnie, és bizots vagyok benne, hogy ezt ő is így látja. A Mastersen minden meccs akár döntő is lehetne. Stephen egy rendkívül támadó stílusú játékos, bárkit le tud győzni. Magabiztosan vágok neki a tornának, és ez a legfontosabb" - mondta Selby.

Selby-4-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

Tavaly még úgy volt, hogy a londoni Alexandra Palace, a Masters "korábbi" helyszíne, és ezer néző lesz a körítés. Aztán fokozatosan kiderült, hogy egyik sem válik valóra, azaz ismét a Milton Keynes-i Marshall Arena buborékja lesz a helyszín.
"Nem könnyű buborékban létezni, mert az ember szeret kimenni a szabad levegőre a meccsek között. Ugyanakkor arra kell gondolni, hogy csak egy hétig tart azoknak, akik majd bejutnak a döntőbe. Ezt az áldozatot most meg kell hozni, de ez nem a világ vége. Az is megeshetne, hogy otthon kell ülnünk, meccs- és kereseti lehetőség nélkül. Érdemes ebben a helyzetben kicsit messzebbről nézni a képet. Mások elveszítik az állásukat, nekünk hálásnak kell lennünk, hogy pénzt kereshetünk ilyenkor is."
Selby ebben a szezonban már megnyert két pontszerző tornát, a European Masterst és a Scottish Opent. Ezenkívül további két pontszerző és egy meghívásos elődöntőig jutott. A döntő frame-ben elbukott világbajnoki elődöntőért 9-3-mal visszavágott O'Sullivannek a skót verseny döntőjében. Az egyéves világranglistán Trump és Robertson mögött a harmadik helyen áll, ők hárman jócskán megelőzik a mezőny további részét. 
"Jelenleg én, Neil, Judd és Ronnie vagyunk a legjobb formában, a többiek kissé küszködnek. Nem arról van szó, hogy ők ne tudnának olyan szinten játszani, mint mi, de a karantén rossz mentális hatással lehet egyesekre. Mi viszont úgy vagyunk vele, hogy most ez a helyzet, úgysem tudunk rajta változtatni, viszont továbbra is versenyezhetünk és pénzt kereshetünk vele. Úgy tűnik, mi jobban alkalmazkodtunk az új helyzethez, mint a többiek."
Selby és Maguire első körös mérkőzésére kedd este kerül sor, az Eurosport 1 kamerái is ott lesznek.
forrás: részben wst.tv
German Masters
Robertson már nem mesterkedik Berlinben
TEGNAP 08:18
German Masters
Szerencsés lökés ide vagy oda, kifogott a fiatal kínai a háromszoros világbajnokon
26/01/2022 18:41