Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson

Buzás Gábor

Publikálva 27/11/2022 - 20:15 GMT+1

Hetedik alkalommal rendezik meg a "modernkori" Scottish Opent, melyen John Higgins kétszer játszott döntőt - 2016-ban Marco Fu, tavaly pedig Luca Brecel múlta felül a skót nagyágyút. Higgins számára egyelőre nagyon távolinak tűnik a döntőbe jutás is bármilyen eseményen, ugyanis az idei szezonban egyetlen olyan versenye volt, ahol egynél több mérkőzést nyert. És akkor is csak kettőt.

Luca Brecel remek játékkal múlta felül John Higginst

A Home Nations sorozat 2016-os bevezetése előtt is rendeztek Scottish Opent, 1998 és 2003 között. Higgins abban az időszakban sem tudta megnyerni a hazai versenyét, csupán egy döntőre futotta tőle 1998-ban, nem sokkal első világbajnoki címe előtt. De ezt a finálét is elbukta 9-5-re, Ronnie O'Sullivan ellen.
Valószínűleg jelenleg egy elbukott döntőért is sokat adna, ugyanis az idei mérlege hat győzelem mellett hét vereség, és egyik versenyén sem ment három fordulót. Magyarán a döntőbe jutástól roppant messze volt az összes pontszerzőn, igaz, a nyolcfős Hong Kong Mastersen így is majdnem döntőt játszott. A pontszerzőkön mindössze 10.500 pontot kalapált össze, és ezzel az egyéves ranglistán csupán a 90. helyen találjuk, a jelenleg amatőr Ross Muir és az újonc észt, Andres Petrov között. Nagyon ritkán fordul elő Higginsszel, hogy ennyire vacakul álljon a szezon egyharmada után, de inkább soha. Hétfőn Anthony Hamilton lesz az első ellenfele, akitől 1998 óta nem kapott ki.
A topjátékosok mind hétfőn játszanak Edinburgh-ban. A selejtezőket már korábban megrendezték, így a mezőny nagy része a 64-es táblán indul, de a legjobb 16 a 128-as táblán kezdi meg a versenyt a helyszínen, így ők nyitják a tornát. Szuperhétfő elébe nézünk tehát, melyet 11 órakor a címvédő Luca Brecel nyit Fraser Patrick ellen, de a délelőtti etapban találunk ennél jobb összecsapást is. Zhao Xintong és Jackson Page néhány év múlva akár döntőket is játszhatnak majd egymás ellen, most azonban a 64 között találkoznak.
picture

Luca Brecel

Fotó: WorldSnooker

A 14 órakor rajtoló mérkőzések között nem találunk kiemelkedő párosítást, viszont láthatjuk Judd Trumpot, Mark Allent és Jack Lisowskit is. Mindhármuk szereplése érdekes kérdés, jelenleg talán az északír formája tűnik a legizgalmasabbnak, aki teljesen kimerült a múlt héten, nagyon simán, 5-0-ra kikapott a German Masters selejtezőjében. Andy Lee lesz az ellenfele, akivel nagyon megküzdött néhány hete Belfastban.
A következő etapban Mark Williams, John Higgins és Stuart Bingham lesznek a főszereplők, már ami a nagy neveket illeti. Elképzelhető, hogy lesz itt meglepetés, elsősorban az utóbbi két úr esetében.
Este Mark Selby és Shaun Murphy, két mostanában gyengén szereplő sztár mellett Ronnie O'Sullivan lesz a csúcs, aki Bai Langninggal méri össze a tudását. Ők ketten még nem játszottak egymással hivatalos mérkőzést. Az utolsó esti körben Neil Robertson és Mark Davis viszi majd a prímet.
Az Eurosport 13:45-től is közvetít két mérkőzést, valamint 19:45-től is. Ami nem kerül a tévé képernyőjére, azokat a mérkőzéseket az eurosport.hu-n lehet majd nézni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés