Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan másodszor győzött döntő frame-ben

Buzás Gábor

Publikálva 10/12/2021 - 11:09 GMT+1

Felmerült egyesekben, hogy Ronnie O'Sullivannek már nincs motivációja, nem érdekli az egész, nem is akarja a sikereket. Ehhez képest óriási tűzzel és lelkesedéssel játszott a Scottish Open nyolcaddöntőjében, és ismét döntő frame-es csatát nyert.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

Négy nagyágyú maradt versenyben a legjobb 16 között: Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Mark Selby és Judd Trump. Hárman közülük döntő frame-es csatára kényszerültek, és ketten ki is estek.


Ronnie O'Sullivan lépett először asztalhoz. Ellenfele Jamie Jones volt, egykori világbajnoki negyeddöntős, a tavalyi Scottish Open elődöntőse, aki még sosem találkozott O'Sullivannel profi mérkőzésen.
A walesi nem illetődött meg sem a hatszoros világbajnok nagyságától, sem a tévés asztal nyomásától, és még attól sem, hogy O'Sullivan kimondottan jól játszott. Jones is remek napot fogott ki, döntő frame-be hajszolta ellenfelét, de azt elvesztette. Bánhatja, mert nagyon sok mindenki ellen bőven elég lett volna a játéka. Csakhogy O'Sullivan kedvvel és kiválóan játszott, és négy nagy breakkel továbbjutott a negyeddöntőbe. Ahol a tavalyi elődöntős Li Hang lesz az ellenfele. Tavaly éppen O'Sullivan állította meg a kínai menetelését 6-4-es sikerrel.

picture

Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legnagyszerűbb lökései


Mark Selby egy egészen különös mérkőzésen kapott ki. Két frame-et is elbukott 55-ös, illetve 64-es breakjei ellenére, és 3-0-s hátrányba került. A következő két frame-ben százasokat lökött, aztán egy 70 felettivel kiharcolta a döntő frame-et. Csakhogy a végére kicsit elfogyott a puskapora, és 4-3-as végeredménnyel kiesett. Véget ért tehát 17 mérkőzéses győzelmi sorozata a Scottish Openen.
Judd Trump volt a következő fellépő a legnagyobb nevek közül. Ellenfele az utóbbi években egyre jobban és egyre magabiztosabban játszó David Gilbert volt. Hibákkal tarkított első frame után két nagy breaket lökött Gilbert, és ő is elhúzott 3-0-ra. Trump az első három mérkőzését elvesztett frame nélkül hozta, de ezúttal sokat hibázott. Gilbert azonban nem tudta lezárni a mérkőzést, pedig volt rá sansza bőven. Trump kiegyenlített, és a döntő frame-ben, hibákat hibákra halmozva, végül Gilbert kerekedett felül. Nagyon gyenge volt a színvonal az utolsó két frame-ben, és Trump egy triviális zöldet hagyott ki a végén, amikor már biztosnak látszott a győzelme. Igazából egyikük sem érdemelt továbbjutást.
picture

Judd Trump at the Scottish Open

Fotó: Eurosport

John Higgins volt az utolsó nagyágyú csütörtökön. Martin Gould ellen szenvedős kezdés után két 80 feletti breaket tett az asztalra a skótok négyszeres világbajnoka. Ő volt az egyetlen a legnagyobbak közül, aki nem kényszerült döntő frame-re ezen a különös csütörtök estén.
A negyeddöntőben a már említett O'Sullivan - Li párosítás mellett lesz egy skót rangadó McGill és Maguire között, Luca Brecel Matthew Selttel játszik, Higgins pedig Gilberttel. Az Eurosport Playeren minden mérkőzés élőben nézhető lesz, a tévében 12:45-kor kezdünk az Eurosport2-n, majd 16:30 körül váltunk csatornát, az Eurosport1-en valószínűleg O'Sullivanék csatájába kapcsolódunk be, és este is jövünk Higginsékkel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés