Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A legnagyobb favoritok győztek a walesi skót tornán

Buzás Gábor

Publikálva 07/12/2021 - 19:01 GMT+1

Ellenben sok kiemelt búcsúzott a Scottish Open első fordulójában, néhányan nehezen jutottak csak tovább, és ketten betegség miatt lemondták a részvételt.

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

A walesi Llandudno városában rendezik a 2021-es Scottish Opent. Az első nap az összes favorit asztalhoz állt, mivel a 128-as táblán az ő mérkőzéseiket a helyszínre vitték, míg a többiek már korábban, szeptemberben lejátszották ezeket. A UK-hez hasonlóan ezúttal is sok mérkőzésen borult a papírforma: kiesett Stuart Bingham, Mark Allen, Ding Junhui, Barry Hawkins és Jack Lisowski. Küszködött, de döntő frame-ben továbbjutott Stephen Maguire és Shaun Murphy. Utóbbi különösen érdekes mérkőzést nyert, ugyanis 3-1-es hátrányba került Ng On Yee, a háromszoros világbajnoknő ellen, akinek ez lehetett volna első Main Tour-on elért győzelme. Ha Murphy nem fordít, illetve ha a hongkongi hölgy le tudta volna zárni a találkozót. De nem tudta, úgyhogy Murphy ment tovább, és a végén még büszke is lehetett magára (az addigi teljesítményére nem), mert 130-as breakkel hozta a döntő frame-et.
Hárman nyújtottak kiemelkedően jó játékot: Judd Trump, Mark Selby és Kyren Wilson. Trump hihetetlenül gyorsan, 16 másodperc alatti lökésátlaggal, három nagy breaket lökve, 4-0-ra győzte le Robert Milkinst, Selby pedig öt 50 felettit gyártott, és egy frame-et bukva is meggyőző volt Sean Maddocks ellen. Wilson pedig önmagához mérten különösen gyorsan, 18,4 másodpercenkénti lökésekkel, két százassal söpörte le 4-0-s eredménnyel a UK meglepetésemberét, Andy Hickset.
Trump ezt mondta:
Úgy éreztem, gyorsabban kell játszanom. A szezon nagy részében lehúztam magam a lassú játékkal. Nyertem ugyan egy versenyt, de nem mutattam igazán flott, jó játékot. A mostani verseny előtt elhatároztam, hogy gyorsabb leszek, és igyekszem a lehető legjobban élvezni a snookert.
Selby 2019-ben indult először a Scottish Openen, és megnyerte, és tavaly is ő emelte a magasba a trófeát. Idei első fordulós győzelmével már sorozatban 15 győzelmet tud felmutatni ezen a versenyen. Ő ezt nyilatkozta:
Akárki nyeri meg ezt a tornát, az rekordot fog felállítani, mert nem hiszem, hogy lesz még egyszer ilyen, hogy Walesben rendezik a Scottish Opent. Korábban is volt már néhány verseny Llandudnóban, ez egy igazán kellemes hely. Remélem, jól fogok szerepelni ezen a héten.
Yan Bingtao is jól játszott, ő is 4-0-ra győzött, John Higginsnek pedig csupán annyi nehézsége volt, hogy ellenfele, Alfie Burden vacak játéka őt is lehúzta egy kicsit. Aztán amikor Burden 3-0-s hátrányban lökött egy 70-es breaket, akkor a skót is kapcsolt, és 4-1-gyel továbbment. Nem kezdett acélosan, ám annál szebben zárta le a mérkőzését Ronnie O'Sullivan, aki 4-2-re győzött Dominic Dale ellen.
Betegség miatt lemondta a részvételt Neil Robertson (fülzúgás) és Mark Williams (covid utóhatásai). A top 16 közül így a második játéknap elejére mindössze kilencen maradtak versenyben.
A keddi napon húsz mérkőzést játszanak le, szerdán ér véget a második forduló, és egyben elkezdődik a harmadik. Az Eurosport az egész héten rengeteg közvetítéssel jelentkezik Llandudnóból.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés