A mezőny átteszi a székhelyét Bangkokból Sanghajba, és elkezdődik a szezon harmadik pontszerzője. Az elmúlt heti hatpirosas vb-t Maguire nyerte, a döntőben Waldent legyőzve, ők tehát jó formában érkeznek. A skót egyébként rögtön a második fordulóban O'Sullivannel találkozhat, tehát szüksége is lesz a jó játékra.
O'Sullivannek nemkülönben. Az ötszörös világbajnok az első körben a másodvirágzását élő McManusszal csap össze, aki manapság az egyik legerősebb selejtezős ellenfél. Utána jöhet ugye Maguire, és ha a két skóton túljut, akkor jó eséllyel Trump, aki idén már két döntőt játszott, és alighanem a szezon egyik legerősebb játékosa lesz az ismét megtalált mentális erejével.
Nagy kérdés Ding szereplése. A kínai tavaly ugye öt pontszerzőt nyert, idén viszont nem tudott kijutni Wuxiba, és nem akart Bendigóba. Sőt, Rigában és Fürthben, a két ET-versenyen sem volt jelen. Nyert ugyan egy APTC állomást, de tőle ez édeskevés. Vajon kipihente és összeszedte magát a sanghaji címvédő? Óriási csalódás volt számára a vb, aztán megbüntette a szövetség, mert elmulasztotta a szezonzáró vacsorát, szóval van honnan feljönnie.
Snooker
Mark Selby beszél a sötét időszakáról
4 ÓRA
Mint ahogy Robertsonnak is, aki győzött Wuxiban, döntőzött Ausztráliában, de már ezeken a versenyeken sem volt meggyőző, és azóta egyre gyengébb játékot mutat. Valamit sürgősen helyre kell tenni a fejében, mert különben gyászos szezon vár rá a tavalyi csillogás után.
Selby viszont gyenge évkezdet után egyre jön fel, győzött Rigában, negyeddöntőzött Fürthben, szóval az utóbbi hetei jól sikerültek. A hatpirosas vb-n nem is indult, ez is jelzi, hogy nem akarja szétforgácsolni magát, és a fontosabb versenyekre koncentrál, ami nagyon jó hír a rajongói számára. Nincs borzalmasan nehéz sorsolása, Doherty után Walden jöhet neki. Az utóbbi meccs annyiból lenne érdekes, hogy éppen Waldentől kapott ki a fürthi negyeddöntőben.
És szintén érdekes lesz Allen szereplése, aki döntőzött mindkét ET-versenyen. És aki eddig csak Kínában nyert pontszerzőt. Higginson után Hanwkins jöhet szembe neki, szóval nem lesz egyszerű dolga. De hát mikor volt egyszerű pontszerzőt nyerni?
Snooker
Judd Trump az év játékosa, sorozatban harmadszor
TEGNAP 17:54
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11