Ambivalens érzéseim vannak a Shoot Outtal kapcsolatban. Egyrészt vicces, szórakoztató formátum, ami magában hordozza az idétlen jeleneteket. Másrészt, ahogy Mark Allen megfogalmazta, ennek a versenynek egyszerűen nem lenne szabad pontszerzőnek lennie. Körülbelül olyan, ezt már én teszem hozzá, mintha a Bajnokok Ligája fordulók közé bekerülne egy lábtenisz meccs is. Valahol az is foci, de nagyon-nagyon más.


De mivel pontszerző, és mivel Selby (szerencsétlenségére?) bejutott a döntőbe, végül itt ért véget elképesztő sorozata. Az előző 11 pontszerző döntőjét egyaránt megnyerte, de vasárnap este kikapott Day-től. Persze Selby magának köszönheti. Egyrészt miért nevezett? Hát azért, hogy közelebb kerüljön a European Series 150.000 fontos különdíjához. Másrészt meg miért nem játszott kicsit tökösebben, bevállalósabban a fináléban? Kétszer is meg tudott indulni, de összesen 24 pontot gyűjtött, és a kelleténél többször választott biztonsági megoldást. Persze ez a játék vitte el a döntőig, de ott kevés volt, mert Day összehozott egy 67-es breaket.
És ezzel folytatódott a sorozat, azaz ezúttal is top 16-on kívüli játékos győzött a Shoot Outon. Day az 50. helyről feljött a 32. pozícióba. Ráfért a siker, hiszen az elmúlt közel két évben nullához közeledett a teljesítménye. Harmadik pontszerző címét szerezte a 2017-es Riga Masters és a 2018-as Gibraltar Open után.
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
17 ÓRÁJA
Minden eredménytől függetlenül számomra Pinches rohanása maradt a legemlékezetesebb ebből a versenyből. Az 50 éves játékos úgy szedte a lábát, mint valami tinédzser, el is nevezték a snooker Usain Boltjának.
Azt hiszem, ez a futkározás is mutatja, miért olyan nehéz a fiataloknak áttörni és befutni. Persze, tudjuk, hogy az amatőr snooker messze nem olyan szintű, mint régebben. De azt is látni kell, hogy a 10-20 évvel ezelőtti mezőny nagy része még mindig ott van a profik között. Egyszerűen nem hajlandóak kiöregedni, és bár néhányan már nem sok vizet zavarnak, a többségükön még mindig nehéz túljutni. Ebből a sportból nehéz kiöregedni. És ördögi kör az egész, mert mit csináljon egy visszavonulni vágyó profi? Menjen el oktatónak? Nyisson kulbot? De hát éppen az a gond, hogy egyre kisebb az érdeklődés a snooker iránt, egyre kevesebben akarnak komolyan foglalkozni ezzel a sporttal. Magyarán egyre kisebb a kereslet az oktatókra és a klubokra. Úgyhogy inkább maradnak profik.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19