Ronnie O'Sullivan ott lesz az előttünk álló napokban rendezendő Paul Hunter Classicon, a European Tour idei második eseményén. Az ötszörös világbajnok a torna címvédője, és most először áll asztalhoz a 2014-15-ös szezonban. A tavalyi fürthi tornán McGill, Bingham, Selby és Greene volt az utolsó négy ellenfele, és nem is volt más említésre méltó legyőzöttje. Az első napon tehát nem kellett megerőltetnie magát, hiszen a fent említett játékosok mind vasárnap kerültek az útjába. Idén (közelebbről: pénteken) nehezebb dolga lesz, hiszen már a harmadik fordulóban egy klasszis, Hawkins várhat rá.
Maga a torna egyébként már szerdán megkezdődött néhány selejtező mérkőzéssel, ami okozott némi gondot egyes játékosoknak, hiszen a PTC-események csütörtökön szoktak rajtolni. Sajnos a szervezők csak azután tudatták a menetrendet a szereplőkkel, hogy néhányan már lefoglalták a jegyüket. Gareth Allen például a twitteren tette közzé, hogy 16:45-kor érkezik a repülője (felteszem, Nürnbergbe), és 19 órakor játszik. Nem sok ideje maradt, de odaért, és 4-0-ra megnyerte az első meccsét egy német amatőr ellen.
A profikra visszatérve: Ding, Perry, Carter és Ebdon a négy legfontosabb játékos, aki kihagyja ezt a versenyt. Ott lesz viszont mindenki más, aki számít. Rögtön az első nyolcadban találjuk Selbyt, aki Murphyvel, Dale-lel és Lianggal került egy szekcióba, tehát kifejezetten nehéz sorsolást kapott. Robertsont elsősorban Dott, McGill és Lisowsi próbálja majd megállítani, utóbbi biztosan növekedett önbizalommal fog játszani, hiszen a múlt héten legyőzte Stevenst a sanghaji selejtezőben.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
És ha már szóba került a walesi: nagyon nehéz szekcióba került, ahol rajta kívül Williams, Higgins és Bingham emelkedik ki. A nevek és a világbajnoki döntők számát tekintve ez a legerősebb nyolcad, de igazából egyikük sincs bombaformában mostanság. Ellentétben McManusszal, aki a szerencsésnek mondható hetedik szekcióba került, és alighanem Xiao lesz a legnehezebb ellenfele a 16 közé jutásig.
A versenyt az Eurosport közvetíti, az első monstre adás pénteken 9:30-kor kezdődik az Eurosport 2-n. Egészen 20 óráig tart, amikor át kell majd kapcsolni az Eurosportra a folytatáshoz. A hangulat garantált, nemcsak O'Sullivan részvétele miatt, hanem a csodás fürthi helyszínnek, és még inkább a rendkívül lelkes nézőknek köszönhetően.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16