A játékosokon koronavírus-tesztet fognak elvégezni a világbajnokság előtt, valamint a negyeddöntők előtt. Akinek pozitív az eredménye, azt kizárják. A társadalmi érintkezéseket a minimálisra kell szorítani, ami azt jelenti, hogy alapvetően a szállodaszobában kell ücsörögni hosszú napokon át. Ronnie O'Sullivan számára nem lesz egyszerű az idei torna. 
"Nem tudom, hogyan fogom ezt elviselni. Annyira azért nem szeretem a snookert, hogy ennyit szenvedjek érte. A versenyek alatt szeretek elmenni futni, vagy konditerembe. Barátokkal is szoktam találkozni, és fontos, hogy olyan ételeket egyek, ami a kedvemre való.
Nagyon fontos számomra a táplálkozás, mint ahogy a futás is, napi 12 km az adagom. Ez az én én gyógyszerem már vagy húsz éve. 
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
TEGNAP 09:44
Az tud jól játszani, aki szeret játszani. Akinek nincs kedve, az nem fog jól játszani."

30893736-0-image-a-55_1595017853902.jpg

Fotó: Eurosport

A korlátozások mellett az is zavarja O'Sullivant, hogy a kormány pénteken engedélyezte nézők beengedését a Crucible színházba. A sportesemények újranyitásának amolyan tesztversenye lesz így a snooker világbajnokság. O'Sullivan pár napja még arról beszélt, hogy nem akar így részt venni a tornán, de aztán mégis úgy döntött, hogy elindul. Ugyanakkor úgy van vele, hogy inkább kiesne az első fordulóban, mint hogy bejusson a döntőbe, és elveszítse.
"Miért pazarolnék el 17 napot, ha elég csak egyet elpocsékolni? Ha az ember Sheffieldbe megy, csakis a győzelem érdekli. A döntőbe jutás önmagában semmit sem ér. Sokkal inkább esnék ki az első fordulóban, mint hogy kikapjak a döntőben, mert akkor legalább 16 napig nem gyűjtöm a harci sebeket, hanem csak élem az életem."
Azt viszont nagyon jól tudja, hogy mire költené a nyereményét, ha meg tudná szerezni az 500.000 fontos fődíjat. Nemrég adta el húszméteres folyami hajóját, mert egyetlen éjszakát sem töltött rajta.
"Egy lakóautót akarok venni. A haverommal akarunk venni egyet, hogy bejárjuk Európát, és elmenjünk egy csomó futóversenyre. A barátnőm azt mondta, ha olyan lesz, mint a hajó, és sosem használom, akkor nem fog örülni. Azt viszont tudja, hogy a futás mennyire fontos nekem. Ha sikerül jól menedzselnem az időmet, akkor meg akarom ezt csinálni."
A futás (mely egyben 2013-as önéletrajzának címe) a megváltást jelentette O'Sullivan számára a 2000-es évek elejének alkohol- és drogfüggése, valamint a depresszió után. Az utóbbi években kissé elhanyagolta ezt a hobbiját, de a karantén elején hízásnak indult, ezért ismét futni kezdett. A futáshoz való visszatérése miatt a karantén időszakát élete legjobb három hónapjaként értékeli. Reméli, hogy össztársadalmi szinten is jó hatást fejt ki a járvány időszaka.
"Ha az emberek kicsit többet dolgozhatnak majd otthonról, akkor azokat az órákat, melyeket korábban munkába járással töltöttek, ezentúl mozgásra fordíthatják. Én biztosan nem fogok autóval járni a munkába.
Korábban egy és egy negyed órát autóztam a snookerklubba és vissza. Nemrég eldöntöttem, hogy soha többé nem fogok ennyi időt elpocsékolni utazásra, mert ezt az időt okosabban is fel tudom használni. Ha golyókat akarok lökdösni, akkor átmehetek a haveromhoz, aki a szomszéd utcában lakik.
Nem érzem úgy, hogy rendesen kellene gyakorolnom. Nem kell rabszolgaként állnom a snookerhez. Boldog vagyok azzal, ahogy most mennek a dolgaim. Minden rendben van."
via dailymail.co.uk 
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20
Snooker
Mark Selby nagyot játszott a vb-n
04/06/2021 13:13