Ronnie O’Sullivan megszerezte hetedik világbajnoki címet, amivel beállította Stephen Hendry rekordját, és egyszersmind véget vetett a vitáknak, melyek arról szóltak, hogy ő-e minden idők legjobb snookerese, vagy a skót.
A Rakéta 46 évesen ismét megszerezte a világelsőséget, ráadásul végtelenül meggyőzően játszott a világbajnokságon a legnagyobb ellenfelek ellen is. Stílusosan és magabiztosan győzte le a végjátékban John Higginst és Judd Trumpot is.
Elképesztő mennyiségű sikert ért el 1992 óta tartó profi pályafutása során, de ő maga úgy érzi, hogy több győzelmet lehetett és kellett volna szereznie a 30 év alatt. Szó sincs arról, hogy panaszkodna, vagy alulértékelné önmagát. Mint elmondta, "rendben van" a teljesítménye, de az ő hozzáállása sosem engedi meg neki, hogy teljesen elégedett legyen önmagával.
British Open
John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség
28/09/2022 - 07:36
"Rendben van mindaz, amit elértem a snookerben. Ott vagyok Hendryvel egy szinten. Lehet arról vitázni, hogy melyikünk a jobb, és nekem már az is jó, hogy részese vagyok ennek a kérdésnek. Tudom, hogy mi mindent értem el, tisztában vagyok a számokkal.
Ha viszont úgy merül fel a kérdés, hogy jó munkát végeztem-e, akkor azt mondom, hogy nem. Szerintem jobban is szerepelhettem volna, úgy érzem, alulteljesítettem. Ez az érzés sosem fog megváltozni. Ugyanakkor a tények kemények, és tudom, hogy nagyon erős az önéletrajzom.
Annyi jó eredményt értem el, hogy már nem zavar, ha éppen nem megy jól a játék, és kikapok mondjuk a negyeddöntőben. Nem zavar, ha nem nyerek versenyeket, nem zavar, ha ezért rosszakat mondanak rólam."

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

Ronnie O'Sullivan sokszor érezte úgy a pályafutása során, hogy bizonyítania kell az embereknek, hiszen rengeteg elvárás terhe nyomta a vállát tinédzser kora óta. Azt állítja, hogy ez a kényszer már a múlté. A snooker legendája úgy érzi, képes távol tartani magától minden megjegyzést, ami a teljesítményét kritizálja, főleg azoktól, akik nem tudják, hogy milyen lehet az ő helyében lenni.
"Az embereknek fogalmuk sincs, hogy honnan jöttem, hogy hová megyek. Nem tudják, hogy milyen érzés snookeresnek lenni, öt percig sem bírnák, világgá szaladnának inkább. A nyomás, az izgalom, a stressz és az elvárások sokkal több nehézséget adnak, mint amit a puszta tehetséggel el lehet intézni. Jellem kell hozzá, tökösség, eltökéltség, fegyelem, és az, hogy képes legyél mindig szétszedni és újra összerakni magad.
Mindez egyáltalán nem egyszerű feladat, de képesnek kell lenned rá, ha te akarsz a sportágad egyik legsikeresebb játékosa lenni. Úgyhogy nem is foglalkozom azzal, hogy ki mit mond rólam, mert az embereknek fogalmuk sincs, miről beszélnek."
via metro.co.uk
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "A Tournak segítenie kellene a női snookert"
28/09/2022 - 05:34
British Open
Ronnie O'Sullivan kizúgott a British Openről
27/09/2022 - 08:12